Çerkezköy'e 7 Koldan Çıkarma Yaptılar - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'e 7 Koldan Çıkarma Yaptılar

Çerkezköy\'e 7 Koldan Çıkarma Yaptılar

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne çıkarma yapan AK Parti'li 7 milletvekili Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy ile tüm köyleri gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

12.05.2013 21:23

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne çıkarma yapan AK Parti'li 7 milletvekili Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy ile tüm köyleri gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ile Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıd Kaçar; Çerkezköy'de, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ile Yalova Milletvekili Temel Coşkun Kapaklı ile Pınarça Köyünde; Batman Milletvekili Ziver Özdemir Kızılpınar ile Veliköy'de, Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur Karaağaç ile köyleri ziyaret etti. Milletvekillerine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, Veliköy Belediye Başkan Vekili Şahin Büyükkaban, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Belde Başkanları, AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Yönetimleri, Belde Yönetimleri ile partililer eşlik etti. Saha araştırmasına AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile AK Parti Bağcılar İlçe Yönetimi de katıldı. AK Partili Milletvekilleri saha araştırmasına İlçe Teşkilatı ziyareti ile başladılar. Burada milletvekilleri ile partililere yönelik bir konuşma yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak her zaman halkın içerisinde olduklarını söyleyerek "Bugün burada bizlerin çalışmasına benzer bir çalışma yapılacak." Dedi.

Çerkezköy'ün kozmopolit yapısından bahsederek sözlerini sürdüren Demirbağ "Bugün burada her yöreden milletvekilimiz bulunuyor. Bu da AK Parti'nin Türkiye partisi olduğunun en iyi göstergesidir. Bizler de Çerkezköy'de bir akşam 7 farklı düğüne katılıp, 7 farklı yörenin halk oyununu oynuyoruz." Dedi. Çerkezköy'de girdikleri seçim sonuçlarını milletvekilleriyle paylaşan Demirbağ'ın ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca kısa bir konuşma yaparak program içerisinde bahsetti. Karaca'nın konuşması sonrasında her milletvekili beraberindeki partililerle birlikte bölgelerde çalışmalarına başladılar.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Atatürk Caddesi, Güveniş Caddesi ile Küçük Sanayi Sitesi'ni gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Karaca ayrıca Kenan Baldiş Kıraathanesi, Kapaklı Tokatlılar Derneği ile Erzurumlular Derneği'ne birer ziyarette bulundu. Samimi ortamda geçen ziyaretlerde, esnafın halini hatırını soran Karaca hükümetin ekonomi politikaları ile ilgili de esnafa bilgi verdi. Hükümetin ekonomi politikalarında ana unsurun halkı ve devleti zor durumda bırakmamak olduğunu kaydeden Karaca," yapılan ekonomik çalışmalarla halkın alım gücünü artırdık." Dedi.

Halkın alım gücünün zayıfladığından yakınan bir vatandaşın asgari ücretin artırılması isteğine Karaca, devletin elinden geldiğince halkı ekonomik anlamda mağdur etmediğini belirterek,"Asgari ücretin istenilen seviyede olmadığının farkındayız. Ancak 2002 öncesi ile şu an arasındaki en büyük fark halkın alım gücünün artmasıdır. Asgari ücret az ama alım gücü yükseldi. Ülkemizde otomobil alımı arttı. Bu da bu alım gücünün en büyük göstergesidir." İfadelerini kullandı.

Bir çay ocağında Selahattin Güven isimli vatandaşın," ben 25 yıl çalıştım emekli oldum. 900 TL emekli aylığı alıyorum. Ancak benimle aynı sürede çalışan bir başka biri 1500 TL aylık alıyor. Bu eşitsizliğin giderilmesi gerekiyor." Serzenişine Karaca, "Devlet olarak tedbirli olmalıyız. 11 milyon emeklimiz var. Her birine 100 TL versek 11 katrilyon yapar, bu da bizim yatırımlarımızı kısıtlar. Tedbirli olmamız gerekir. Bir milyon 800 bin emeklimize gerekli iyileştirmeyi yaptık. Kalan emeklilerimiz için de yavaş gerekli iyileştirmeleri yapacağız. Devletin kasasında halkın bir kuruşu bile kalmaz." Dedi.

Programın son bölümünde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından milletvekilleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ile partililerle birlikte akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte açılış konuşmasını yapan ilçe Başkanı Alaettin Demirbağ, "Çerkezköy'de bugün milletvekilleriyle bir saha çalışması yaptık. Bu çalışma ile milletimizin hizmetkarı olduğumuzu gösterdik. Kilis, Batman milletvekili Çerkezköy'de halkın nabzını tutmaya gelmişse bu bizim ne kadar büyük bir örgüt olduğumuzu gösterir. Katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ilk olarak geziye milletvekillerini tanıttı. Sonrasında kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Karaca Hatay'da yaşanan bombalı eyleme de değinerek "Üzücü bir hadise meydana geldi. Bundan dolayı başbakanın katılacağı program iptal oldu. Bu saldırının faillerini devletimiz en kısa sürede bulacak ve Ülkemizi bölmek isteyenler prim vermeyeceğiz." Dedi.

AK Parti ailesi olarak kendilerini bu gezide kontrol ettiklerini belirten Karaca sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Sahada eksiklerimizi fazlalarımızı gördük. Ben bizzat 180 esnafı 5 sivil toplum örgütünü ziyaret ettim. Diğer milletvekillerimizin de ziyaretlerini bir araya getirerek bir rapor oluşturacağız. Bundan sonra Çerkezköy için ne yapabiliriz bunu düşüneceğiz."

İstanbul Milletvekili Harun Karaca'nın ardından geziye katılan milletvekilleri söz aldı. İlk olarak AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ev sahipliği için herkese teşekkür etti. Aynı şekilde emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ise,"bu bölgeye ilk defa geldim. Çerkezköy deyince aklıma Türkiye gelecek, çünkü burası mozaik bir şehir. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." Dedi. İstanbul Milletvekili Mehmet Muş "Yoğun bir program icra ettik, çok güzel gözlemlerde bulunma imkanı bulduk. Bize eşlik eden teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum." Diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir diğer milletvekili Temel coşkun ise "Bugün farklı bir program icra ettik. Programı tertip eden herkese teşekkür ediyorum. Biz gideceğiz sizi kendi kaderinizle baş başa bırakacağız. Biz durmak yok koşmaya devam diyerek çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah Çerkezköy önüne gelen büyükşehir fırsatını değerlendirir." Dedi.

Mehmet Ali Okur,"Çerkezköy'de çok güzel bir program yaptık. görevlerini en güzel şekilde yerine getiren herkese teşekkür ederim." Diyerek sözü son olarak AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir'e bıraktı. Özdemir, "Bu organizasyonu gerçekleştiren tüm il, ilçe, belde teşkilat mensuplarına teşekkür ederim. Türkiye'mizin güzel bir ilçesinde olumlu bir program gerçekleştirdik. Eksiklerimizi gördük. " dedi.

Yemekte son konuşmayı

yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise bu çalışma ve ziyaretlerin devam etmesini dileyerek,"Bugün genel merkezin organizasyonuyla 7 milletvekili ile birlikte bir araya geldik ve güzel bir saha çalışması yaptık. Katkısı olan herkese teşekkür ediyor, bu ziyaretlerin artarak devam etmesini diliyorum. Çerkezköy'ün bu yapısını gördükten sonra milletvekillerimiz de artık Çerkezköylü olduklarını düşünecektir. Çerkezköy'ün birer fahri hemşerisi ilan etmek istiyorum. Çerkezköy'de her yönden yaşayan insanlar var. Mozaik birbirinden keskin bir şekilde ayrılır. Ben Çerkezköy'ü ebruya benzetiyorum, renkler birbirinden yumuşak bir şekilde ayrılır." İfadelerini kullandı. Yemeğin ardından program sona erdi.

(MAA)

12.05.2013 21: 13: 54

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'e 7 Koldan Çıkarma Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement