Cezaevi, El Sanatları Merkezi Oldu - Son Dakika
Yerel

Cezaevi, El Sanatları Merkezi Oldu

Cezaevi, El Sanatları Merkezi Oldu

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde 6 yıl önce kapatılan Buldan Kapalı Cezaevi ile eski hükümet konağı, belediye tarafından yapılan tadilatın ardından Buldan El Sanatları Merkezi'ne dönüştürüldü.

07.06.2011 12:30

Denizli'nin Buldan İlçesi'nde Adalet Bakanlığı tarafından 6 yıl önce kapatılan Buldan Kapalı Cezaevi ile eski hükümet konağı, belediye tarafından yapılan tadilatın ardından Buldan El Sanatları Merkezi'ne dönüştürüldü. Yıllardar erkek ve kadın hükümlülerin kaldığı cezaevinde şimdi dokuma tezgahlarının sesi yükselmeye başladı.

Buldan'ın Çarşı Mahallesi Eski Hükümet Caddesi'nde bulunan, 1870'li yıllarda hükümet konağı, daha sonraki yıllarda da adliye binası olarak kullanılan tarihi yapıyla, hemen karşısında yer alan ve 6 yıl önce Adalet Bakanlığı tarafından kapatılan Buldan Kapalı Cezaevi, Buldan El Sanatları Merkezi'ne dönüştürüldü. Belediye tarafından, tadilatları yapılıp, yeniden düzenlenen binalara tahta ve metal dokuma tezgahları, çözgü makineleri konuldu. Ayrıca havlu, eşarp ve dokumalar cezaevinin koğuşlarında sergilenmeye başlandı.

Buldan Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Fahri Şevik, 'Buldan geçmişine sahip çıkıyor' sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Önce buranın barış ve gençlik merkezi olması düşüncemiz vardı. Ancak belediye meclisi ve encümen üyeleriyle yaptığımız değerlendirmelerde dokumanın merkezi olan ilçemizin tanıtılması için el sanatları merkezi olması yönünde karar aldık. Eski cezaevini Adalet Bakanlığı'ndan istedik. Bize tahsis ettiler. Eski hükümet konağını da içine alan bir dönüşüm projesini kendi personelimizle, kendi olanaklarımızla 2 yılda gerçekleştirdik. Merkezimizde zaman zaman sergiler açılacak. Kültürel faaliyetlerde bulunulacak" dedi.

ONB - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Cezaevi, El Sanatları Merkezi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement