CHP'nin 90. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

CHP'nin 90. Kuruluş Yıldönümü

Isparta İl Başkanı Şenol: "CHP, çok partili demokratik hayata geçişi sağlayarak temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mücadelesini vermiştir"

08.09.2013 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP'nin çok partili demokratik hayata geçişi sağlayarak,temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mücadelesini verdiğini bildirdi.

Şenol, CHP'nin 90. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 9 Eylül'ün Milli Mücadelenin zaferle sonuçlandığı bir gün olduğunu belirtti.

Aynı zamanda bundan 90 yıl önce 9 Eylül 1923'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından CHP'nin kurulduğunu hatırlatan Şenol, şunları kaydetti:

"İlk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, saltanat ve hilafetin kaldırılması ve Cumhuriyetin ilanı ile ulusal birlik ve bütünlüğümüz sağlanmıştır. Eğitim ve hukuk sistemimizin yeniden düzenlenmesi, ülkemizi tüm alanda çağdaş ülkeler seviyesine çıkaracak devrimlerin yapılması ile ulusal sanayi ve ekonomimizin gelişmesine ve sosyal alanda aydınlanmaya öncülük etmiştir. CHP, çok partili demokratik hayata geçişi sağlayarak temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi mücadelesini vermiştir." - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'nin 90. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement