Çiğli'de Ramazan Coşkusu Bir Başka... - Son Dakika
Yerel

Çiğli'de Ramazan Coşkusu Bir Başka...

Çiğli\'de Ramazan Coşkusu Bir Başka...

Düzenlenen çeşitli etkinliklerle her yıl ramazan ayı eğlencelerini geleneksel hale getiren Çiğli Belediyesi bu yıl da 3.Nostalji Ramazan Etkinlikleri kapsamında farklı mahallelerde birbirinden renkli gösteri ve konserler düzenleyecek.

10.07.2013 12:34

Düzenlenen çeşitli etkinliklerle her yıl ramazan ayı eğlencelerini geleneksel hale getiren Çiğli Belediyesi bu yıl da 3.Nostalji Ramazan Etkinlikleri kapsamında farklı mahallelerde birbirinden renkli gösteri ve konserler düzenleyecek.

Etkinliklerin ana merkezi Çiğli Kasaplar Meydanı olurken, Sasalı, Güzeltepe, Harmandalı ve Evka-2 mahallelerinde de çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Etkinliklerin ilki bu akşam meddah, sevilen tarihi mizahi karakterler Hacivat-Karagöz, illüzyon, ateşbaz ve yerel sanatçımız Müslüm Eren ile başlıyor.

Sinema ve tiyatro da olacak

Çiğli Belediyesi'nin bu yıl ki ramazan etkinliklerinde Türk sinemasının önemli filmleri de Çiğliler için gösterilecek. Son dönem filmlerden Evim Sensin 12 Temmuz da, Kelebeğin Rüyası 17 Temmuz'da ve Hükümet Kadın filmi 21 Temmuz'da gösterilecek. Bu yıl ki ramazan etkinlikleri kapsamında Türk tiyatrosunun değerli sanatçılarının rol aldığı Abdullah Şahin tiyatrosu 18 Temmuz'da, Çiğli Belediyesi'nin Kent tiyatrosu da 30 Temmuz'da oyunlarını Çiğlililerin beğenisine sunacak.

Davul zurna şov ve yerel sanatçıların konserlerinin de yer alacağı ramazan etkinlikleri her akşam iftardan sonra saat 21.30'da başlayacak. Ramazan etkinliklerinin finali ise balkan müziğinin beğenilen ismi Havva Karakaş konseri ile sonlandırılacak.

Çiğli halkının yoğun ilgisi sayesinde ramazan etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, bu yıl da birbirinden renkli etkinliklerle ramazan coşkusunu yaşayacaklarını söyledi. Hem geleneksel hem de günümüz değerlerini Çiğli halkıyla buluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Solak, tiyatrodan sinemaya, nostaljik gösterilerden konserlere geniş bir yelpazede etkinlik düzenleyeceklerini ifade etti. Çiğli halkının da ramazan etkinliklerine yoğun ilgi göstermesinden mutluluk duyduklarını belirten Başkan Solak şöyle konuştu; "Ramazan ayını olabildiğince dolu dolu yaşamak istiyoruz. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın katılabileceği halk etkinliklerine önem veriyoruz. Ramazan akşamlarının daha da keyifli geçmesi için etkinlikler düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı bekliyoruz. Bu vesileyle de tüm halkımızın ramazanını kutluyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'de Ramazan Coşkusu Bir Başka... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement