Çine'de "3. Oğlak ve Çoban Şenliği" Düzenlenecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çine'de "3. Oğlak ve Çoban Şenliği" Düzenlenecek

02.05.2012 12:00

"3.Oğlak ve Çoban Şenliği" 6 Mayıs'ta yapılacak.

Çine ilçesine bağlı Kavşit köyünde düzenlenecek

"3. Oğlak ve Çoban Şenliği" 6 Mayıs'ta yapılacak.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü'nde düzenlediği basın toplantısıyla "3. Oğlak ve Çoban Şenliği"ni tanıttı.

ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu ve Çine Gelişim Vakfı işbirliği ile düzenledikleri şenliğin, 8 yıldır uygulanmakta olan "Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi" kapsamında, örnek yetiştiricilerin ödüllendirilmesi, keçi yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacını taşıdığını ifade eden Dinçer, bu yıl 6 Mayıs Pazar günü yapılacak şenlikte, örnek keçi ağılının temel atma töreninin yapılacağı, en güzel oğlak yarışmasının düzenleneceği, kaval ve çoban türküleri dinletisi ile halk oyunu gösterilerinin sunulacağını kaydetti.

Dinçer, şenlik programında ayrıca tarımın sorunlarının gündeme getirilmesi ve sorunlara yeni ve yaratıcı çözümler bulunması noktasında emek veren bilim, sanat ve sivil toplum alanlarında çalışan kişi ve kuruluşlara "Turuncu Yağlık" ödüllerinin verileceğini dile getirerek, tüm Aydınlıları ve doğa dostlarını şenliğe davet etti.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çine'de '3. Oğlak ve Çoban Şenliği' Düzenlenecek - Son Dakika


Advertisement