Çine ilçesine bağlı Kavşit köyünde düzenlenecek
"3. Oğlak ve Çoban Şenliği" 6 Mayıs'ta yapılacak.
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü'nde düzenlediği basın toplantısıyla "3. Oğlak ve Çoban Şenliği"ni tanıttı.
ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu ve Çine Gelişim Vakfı işbirliği ile düzenledikleri şenliğin, 8 yıldır uygulanmakta olan "Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi" kapsamında, örnek yetiştiricilerin ödüllendirilmesi, keçi yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacını taşıdığını ifade eden Dinçer, bu yıl 6 Mayıs Pazar günü yapılacak şenlikte, örnek keçi ağılının temel atma töreninin yapılacağı, en güzel oğlak yarışmasının düzenleneceği, kaval ve çoban türküleri dinletisi ile halk oyunu gösterilerinin sunulacağını kaydetti.
Dinçer, şenlik programında ayrıca tarımın sorunlarının gündeme getirilmesi ve sorunlara yeni ve yaratıcı çözümler bulunması noktasında emek veren bilim, sanat ve sivil toplum alanlarında çalışan kişi ve kuruluşlara "Turuncu Yağlık" ödüllerinin verileceğini dile getirerek, tüm Aydınlıları ve doğa dostlarını şenliğe davet etti.
- AYDIN
Son Dakika › Yerel › Çine'de '3. Oğlak ve Çoban Şenliği' Düzenlenecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.