Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi - Son Dakika
Yerel

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi

TÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Boyacıoğlu: "Çocuk ve gelin kelimesini biz birlikte dahi kullanmak istemiyoruz.

15.10.2014 12:37

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Boyacıoğlu, "Çocuk ve gelin kelimesini biz birlikte dahi kullanmak istemiyoruz. 18 yaşın altındaki herkes çocuktur" dedi.

Boyacıoğlu, İlhan Koman Kültür Evi ve Kadın Merkezinde düzenlenen toplantıda, bir gazetecinin "çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi"ne ilişkin sorusu üzerine, çocuk ve gelin kelimelerinin bağdaşmaması gerektiğini söyledi.

Kanunlara göre resmi evliliklerin 17 yaşın üzerinde gerçekleşebildiğini anımsatan Boyacıoğlu, "Normalde 18 yaşından sonra oluyor evlilik. Bildiğiniz gibi ailenin iznine bağlı olarak 17 yaşında da resmi nikah kıyılabiliyor. O nedenle çocuk ve gelin kelimesini biz birlikte dahi kullanmak istemiyoruz. 18 yaşın altındaki herkes çocuktur. Bu nedenle bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesi, eğitim düzeyinin artırılması ve farkındalık yaratılması çok önemlidir" diye konuştu.

Boyacıoğlu, özellikle kız çocuklarının temel eğitime aktif şekilde dahil olmasının, erken yaşta evliliklerin önlenmesi açısından önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

Edirne'deki kadınların eğitim ve öğretim seviyesi yüksek ve girişimci kadınlar olduklarını aktaran Boyacıoğlu, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından araştırma merkezi, valilik, belediye ve bakanlıkla koordineli olarak çalışmalar yaptıklarını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement