ÇOMÜ 2015-2019 dönemi Rektör Adaylarından Prof.Dr. Yücel Acer basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof.Dr. Acer yaptığı açıklamalarda üniversite hocalarının ve devletin ilgili ve yetkili kurumları değerlendirmesini yaptığını, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yeni bir yönetim kurulacağını söyledi.
Açıklamasında Paralel yapıya yüklenen Rektör Aday Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin son dört yıldır paralel yapı tarafından yönetildiğini öne sürerek "Paralel yönetim, kendinden olmayan ya da kendine itaat etmeyen akademisyenleri, yani akademisyenlerin büyük bir çoğunluğunu dışladı. Mevcut yönetimin niteliği nedeni ile Devlet, Üniversite'ye son iki yılda neredeyse hiç kadro vermedi, hiçbir dekanı asaleten atamadı. Üniversite'de çalışan idari personel liyakate göre değil, paralel yapı tarafından seçilip, hülle yöntemleri ile yükseltildi. Biz hiçbir çalışanımıza haksızlık yapmadan, paralel yönetimi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yönetiminden uzaklaştıracağız" ifadelerini kullandı.
Acer, "Biz sadece yönetimin nasıl davrandığını, ilişkilerinin neler olduğunu söylemek adına bunları açıklıyoruz. Biliyorsunuz bu yönetim zamanında 1 yıl kadar yönetimde yer alarak mücadeleler verdim. Kadroların kimler tarafından doldurulduğunu bizatihi görmüş kişiyim. Bu yaşananları da bizzat rektöre söylemiş ve uyarılarda bulunmuş kişiyim. Dolayısıyla ortada bir realite vardır; Paralel yapı son dört yıldır ÇOMÜ'nün başındadır. Her ne kadar seçime gittiğimiz dönemde rektör kendisinin paralel yapı ile mücadele edebilecek kişi olduğunu iddia ediyorsa bende şunu sormak istiyorum; mücadele edeceğinizi söylediğiniz bu paralel yapı bu üniversiteye nasıl geldi sizin yönetiminizde? Sakın siz getirmiş olmayasınız? Son dört yılda olduğu gibi üniversitemiz maalesef halen paralel yapı tarafından yönetiliyor. Bu yapı kendinden olmayan, kendisine itaat etmeyen akademisyenleri dışlamıştır. Bu akademisyenleri üniversitede ötekileştirdiler. Bir nevi hepimiz birilerine ait vakıf üniversitelerinde çalışıyoruz da; patron işimize ne zaman son verecek, bizi ne zaman azarlayacak veya lütfedip bize bir görüşme bahşedecek mi? Bize ne zaman bir güler yüz gösterecek? Dört yıl bu soruların cevabını beklemekle geçti. Akademisyenler bu yönetim sayesinde insan olduğunu hissedemedi, randevu talep ediyorsunuz, evet yada hayır için size geri dönüş yapılmıyor bile. Bunu sorguluyorsunuz acaba ben bu üniversitede yaşıyor muyum diye" şeklinde konuştu.
En büyük projelerinin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde huzur ve güvenle çalışılan bir akademik ortam oluşturmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Acer yönetime gelmeleri halinde 'Adalet ve liyakat' ilkelerine dayanan kaliteli bir Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kuracaklarını vurguladı.
Devlet parasının fütursuzca ve verimsizce harcanıp israf edildiğini belirten Acer, "Bülten, dergi ve diğer propaganda amaçlı broşür ve kitapçıklarla kaynaklar israf edilirken, kütüphane halkın bağışlarını havale edildi" dedi. Üniversite bünyesindeki tüm bölümleri ve akademisyenlerin büyük bir çoğunluğu ile bir araya gelerek projelerini anlattıklarını, akademisyenlerde de tespit ettikleri sorunları ve çözüm önerilerini öğrendiklerini belirten Prof.Dr. Yücel Acer 2011-2015 döneminde maalesef üniversitedeki akademik kalitenin gerilediğini de söyledi.
Seçimlerin yerel basına ve sosyal medyaya da yansıdığına vurgu yapan Prof.Dr. Yücel Acer, "Kimseyi hedef almak veya hedef göstermek amacıyla değil, sadece yönetsel uygulamaları değerlendirirsek eğer, maalesef 2011-2015 arasında dönemde ÇOMÜ aynı anda kurulmuş olan birçok üniversiteden geride kalmıştır. Bu gerilemeyi sizlere sunum ile göstereceğim ki, bundan sonraki dört yıllık süreçte esas alınsın" açıklamasında bulundu. Basın mensuplarına Powerpoint ile sunum yapan Prof.Dr. Yücel Acer yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; "Son dört yılda yönetsel uygulamalar sonucunda ÇOMÜ'de akademik kalite gerilemiştir. Mevcut yönetimin açıklamaları tersini iddia ediyor. Maalesef şunu söylemem gerekiyor; yönetimin yaptığı açıklamalara sorgusuz bakabileceğimiz bir güven oluşmuş değil. Eğer bu güven oluşmuş olsaydı; açıklamalarının arkasına yada detaylarına baktığımızda farklı bir gerçek, farklı bir sonuç ortaya çıkmazdı. Bu yönetimin açıklamaları doğrumu, değil mi bunlarla ilgili yaptığımız çalışmalarda bunları gördük. Burada bu açıklamalarımı yapma amacımız üniversitemize daha fazla verilebilecek zararı önlemektir."
ÇOMÜ'YÜ DEĞERLENDİRDİKLERİ SİSTEMİ YÖK KABUL ETMİYOR
Yaptıkları araştırmaların akademik kalitenin daha da kötüye gitmesine engel olma niyetiyle yapıldığını belirten Prof.Dr. Yücel Acer, "Mevcut yönetim 2012 yılına kadar ulusal ve yerel basına ÇOMÜ'nün ne kadar başarılı olduğunu gösterebilmek amacıyla URAP verilerini kullanmıştır. URAP sistemi akademik performansı gösteren bir sistemdir ve YÖK'ün de kabul ettiği tek değerlendirme kuruluşudur. Fakat 2013 yılı verilerini gördüklerinde daha doğrusu üniversite'nin gerilemeye başladığını gördüklerinde ise akademik performansı gösteren URAP değerlendirmesini bırakarak SCOPUS denilen; üniversitenin adının geçtiği her şeyi veri tabanına ekleyerek sanki akademik başarıymış gibi gösteren güvenilmez bir veri tabanını örnek göstermişlerdir. Bunu siz basın mensupları da arşivlerinize girerek öğrenebilirsiniz. Mevcut yönetim 2012 den itibaren üniversitedeki akademik kalitenin düşüşünü gizlemek amacıyla maalesef YÖK'ün tek kabul ettiği sistemi değil de, Scopus veri tabanında ÇOMÜ'ye ait verileri çıkartarak kalitenin düşmediğini tamamiyle arttığını iddia etmiştir" dedi. - ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › Çomü'de Rektör Seçimleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?