Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yapımı süren Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin, bölgenin en güçlü sağlık kuruluşu olacağını bildirdi.
Laçiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatının iki etaptan oluştuğunu, birinci etabın kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.
Kepez'deki mevcut hastanenin iki katı büyüklüğündeki bina için çalışmaların sürdüğünü aktaran Laçiner, şöyle devam etti:
"Uzaktan bakınca görünmeyen ikinci etap hastanemizin temel çalışmaları, bodrum katları hemen hemen bitti diyebiliriz. Bina yerin altından başladığı için şu an itibariyle çok belli değil. Eski İlahiyat Fakültesinin bulunduğu bölgeyi tamamen hastaneye ayırdık. Hava şartları zorlamasına rağmen çok yoğun bir çalışma var. İnşaat alanında 150'nin üzerinde işçi, çok sayıda iş makinesiyle çalışmaya devam ediyor. İlk kısım için ayrılan bütçe 10 milyon lira civarındaydı. İkinci kısmın ise 50 milyon lira bütçesi var. Yalnız bu fiyatlara makine parkı dahil değil. Bina tamamlandığında 150 milyon liraya yakın bir masrafı olacak. Yaklaşık 80 bin metrekarelik bir hastane yapıyoruz. Bu, şu anlama geliyor; Çanakkale'deki tüm hastanelerin toplamından neredeyse 3 misli kadar büyük bir hastane olacak. 2015 yılında ince işçiliğiyle makinesiyle tamamı bitmiş olacak diye düşünüyoruz."
Laçiner, hastanenin giriş kapıları ve yol düzeni konusuna yatırım tamamlandıktan sonra son şeklini vereceklerini ifade etti.
Otopark sorunu oluşmaması için önlem alınması gerektiğini vurgulayan Laçiner, şunları kaydetti:
"Teraslama yöntemiyle tepeden içeri doğru kademe kademe teraslar yapılacak ve merdivenlerle hastaneye kadar birleştirilecek ve böylelikle otopark sorununu halletmiş olacağız. Karayolları, üniversitenin giriş kısmında bulunan alanı ÇOMÜ'nün kullanımına bıraktı. Biz de bu alanı sağlık sorunu olan insanların sosyal alana da ihtiyacı var diye düşünerek, ihtiyacı gidermek adına yeşil park alanı olarak düşünüyoruz. Oluşabilecek trafik sorununu ise tek başımıza bizim çözebileceğimiz bir sorun değil. Karayolları, emniyet, belediye gibi kentin dinamikleriyle birlikte çalışmak gerekiyor. Ana yol üzerinde olduğu için ulaşım çok kolay ancak yoğunluğu azaltmak için üniversite giriş kapılarının sayılarını artırmayı düşünüyoruz. Bu sayede trafik yükü ciddi oranda azalacaktır. Hastanemiz tamamlandığında sağlık alanında en büyük katkıyı gerçekleştirmiş olacağız. Türkiye'nin en modern, en yeni, en gelişmiş hastanelerinden biri Çanakkale'de yükselmiş olacak ve diğer illerden bize çok ciddi sayıda hasta gelmeye başlayacak. Çanakkale'nin belki de önümüzde ki 50 yılda yapılacak en büyük kamu yatırımından bahsediyoruz. Çanakkale'nin önümüzdeki 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar kapasiteli olan hastane için hoca sayımızı arttırmaya çalışıyoruz. Şu anda eskiye oranla iki kat arttı. 130 akademisyenle çalışıyoruz. Doktor sayımız 200'ün üzerine çıktı. Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi, bölgenin en güçlü sağlık kuruluşu haline dönüşüyor. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bölgenin en güçlü sağlık kuruluşu haline gelecek." - Çanakkale
Son Dakika › Yerel › Çomü Tıp Fakültesi Hastanesi İnşaatı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?