Çubuk'ta Toplu Taşıma Araçları İlaçlandı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Toplu Taşıma Araçları İlaçlandı

Çubuk\'ta Toplu Taşıma Araçları İlaçlandı

Çubuk'ta gribal enfeksiyonlara karşı önlem almak amacıyla, ilçedeki okul servisleri başta olmak üzere tüm toplu taşıma araçları ilaçlandı.

28.10.2013 12:48

Çubuk'ta gribal enfeksiyonlara karşı önlem almak amacıyla, ilçedeki okul servisleri başta olmak üzere tüm toplu taşıma araçları ilaçlandı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gribal enfeksiyonlara karşı, ilçede faaliyette bulunan başta okul servisleri olmak üzere tüm toplu taşıma araçları dezenfekte ettiler. İlçe genelinde hizmet veren yaklaşık 175 okul servisi ve 400'e yakın toplu taşıma aracı dezenfekte edilirken, çalışma yarıyıl tatiline kadar olan sürede periyodik olarak tekrarlanacak.

İlçede, okul servislerinin yanı sıra toplu taşıma araçları, camiler, parklar ve bahçelerin tamamında da ilaçlama çalışmaları yapılacağı bildirildi.

Belediye tarafından yapılan dezenfekte ve ilaçlama çalışmasının servisçiler açısından da çok iyi bir hizmet olduğunu söyleyen Yükselen Koleji servis şoförlerinden Mehmet Karayılmaz, "Servislerimizde çocukların düşürmüş oldukları gıdalardan dolayı oluşan bakterileri, yapılan dezenfekte çalışmalarıyla ortadan kaldırıyoruz. Yapılan çalışma ile hem bizler hem de öğrencilerimiz gribal enfeksiyonlara karşı korunmuş oluyor. Biz bu çalışmadan dolayı Çubuk Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi.

Okul servisi şoförlerinden Hikmet Gürseven ise, çocukların hasta olmaması amacıyla yapılan çalışmanın çok iyi bir hizmet olduğunu söyleyerek, uygulamadan dolayı Çubuk Belediyesine teşekkür etti.

Öğrenci servis araçlarının dezenfekte işlemi sırasında açıklama yapan Çubuk Servisçiler Kooperatif Başkanı Ayhan Şahan, ilaçlama işleminin ilçe genelindeki tüm servis araçlarını kapsadığını belirtti. Dezenfekte ve ilaçlama çalışmasının tam zamanında yapılmaya başladığını kaydeden Şahan, "Kış ayına girmeden velilerimizin, öğrencilerimizin ve hocalarımızın enfeksiyon kapmaması için başlatılan bu ilaçlama çalışması çok isabetli olmuştur. İlçemizde 400 adet servis aracı bulunmaktadır. Biz kooperatif olarak bize kayıtlı ve kayıtlı olmayan tüm servisçilerimize bu çalışmayı duyurduk. Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün başlattığı ilaçlama çalışmasına tüm servisçilerin destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu uygulamayı başlatarak 4 yıldır devam ettirdiği için Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Beye de tüm servisçileri adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlçede yaklaşan kış mevsimi ve değişen iklim şartlarından kaynaklanan gribal hastalıkların ortaya çıkmaması için gerekli ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "İlçe genelinde hizmet veren yaklaşık 175 okul servisi ve 400'e yakın toplu taşıma aracı dezenfekte edilirken, çalışma yarıyıl tatiline kadar olan sürede periyodik olarak tekrarlanacaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın servis araçlarında daha sağlıklı bir şekilde seyahat etmeleri için yapılan bu çalışmamız, okullarda da gribal enfeksiyon tehlikesi geçene kadar devam edecektir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Toplu Taşıma Araçları İlaçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement