Çukurca'da Bayramlaşma - Son Dakika
Yerel

Çukurca'da Bayramlaşma

Çukurca\'da Bayramlaşma

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Çukurca ilçesindeki vatandaşlarla bayramlaştı.

18.10.2013 14:38

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Çukurca ilçesindeki vatandaşlarla bayramlaştı.

Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan ve yıllardır çatışmalarla gündeme gelen Çukurca ilçesinde yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilçedeki vatandaşlar ilk defa bayramlaştı. Sabah saatlerinde BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, BDP Hakkari İl Eş Başkanları Rahmi Kurt ve Esmer Tekin, Çukurca ilçesindeki vatandaşlarla bayramlaştı. Çukurca'da BDP İlçe Başkanlığı önünde yapılan bayramlaşma programında konuşan Hamit Geylani, Çukurca ilçesine bayram için geldiklerini ve buradaki tüm halkın bayramını kutladıklarını söyledi. Geylani, "Bu bölgede 30 yıldır bir savaş ortamı vardı. Bir yıla yakındır başlatılan barış süreciyle birlikte bölgede bir huzur havası esti. 'Türkiye'ye demokrasi getireceğiz, barışı sağlayacağız' dediler ama ne yazık ki söyledikleri birbirini tutmadı. Konuşmaları barış dili değil. Yeni inşa edilen karakollar, savaş tezkereleri savaş hazırlığıdır. Allah etmesin dinamit patlarsa çok kişi altında boğulur. Biz dua ediyoruz ki dinamit patlamasın. Biz istiyoruz ki bu süreç bozulmasın. Ancak Kürtlerin de bir sabrı var. Böyle giderse Kürtler nerde incelse orda kopsun diyecek. Bizler hiçbir şey istemiyoruz. Kürtler birlik ve beraberlik içerisinde olsun. Kürtlerin bu mücadelesine hiç kimse engel olamaz" dedi.

BDP'liler Çukurca ilçesinde öğle yemeğinin ardından bayramlaşma için Hakkari'nin Durankaya beldesine geçti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çukurca'da Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement