Dadaş Film Festivali Sonbahardan İlkbahara Taşındı - Son Dakika
Yerel

Dadaş Film Festivali Sonbahardan İlkbahara Taşındı

Dadaş Film Festivali Sonbahardan İlkbahara Taşındı

Dadaş film tarafından her yıl Ekim ayı sonunda gerçekleştirilen Uluslararası Dadaş Film Festivali, sonbahardan ilkbahara taşındı.

27.03.2012 10:41

Dadaş film tarafından her yıl Ekim ayı sonunda gerçekleştirilen Uluslararası Dadaş Film Festivali, sonbahardan ilkbahara taşındı. Dadaş Film adına organizasyonu gerçekleştiren Genel Koordinatör Nil Gürpınar, "Bu yıl Kurban Bayramının Ekim ayının sonuna denk gelmesi ve diğer film festivallerinin tarihlerinin art arda belirlenmesi sebebiyle festivalimizi Mayıs ayına taşıdık. Bundan böyle her yıl mayıs ayında gerçekleştireceğimiz festivalimizi bu yıl 14 - 19 Mayıs tarihleri arasında yapacağız" dedi.

TEMA: ÇOCUK HAKLARI

Her yıl bir tema ile yoluna devam eden Uluslararası Dadaş film Festivalinin bu yıl ki teması Çocuk Hakları olacak. Bu çerçevede çocukların çektiği filmler gösterilecek ve TRT Çocuk ekibi Erzurum'da çocuklarla birlikte 1 Dakikalık kısa filmler çekecek.

FESTİVALİN ULUSLARARASI KONUĞU: İRAN

Bu yıl 7. sine imza atacak olan Uluslar arası Dadaş film Festivalinin konuk alacağı ülke sineması İran olarak belirlendi. İran'lı sanatçılar, İran Konsolosu, İran Kültür Ataşesi'nin katılacağı festivalde İran Sinemasından gösterime girecek filmler ise şöyle; Eli Hakkında, Annenin A'sı, Hz Yusuf, Yaşamak İçin Bir yer, Kırk Yaşında.

Festivalin uzun metraj bölümünde 2011- 2012 yılında gösterime girecek filmler yarışacak. Ayrıca kısa filmler ve belgesellerinde yer alacağı 7. Uluslararası Dadaş film Festivalinde, Belgesel Film sanatçılarından bir grup ekip olarak gelecek ve öğrencilerle tarih ve doğa belgeselleri çekecekler. Onur Ödülü Bölümünde ise Türk sinemasına yıllarca hizmet etmiş sanatçılar yer alacak. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dadaş Film Festivali Sonbahardan İlkbahara Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement