Dağcılık - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dağcılık

09.06.2012 14:20

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ile Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen "Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası" 11 ilden 18 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ile Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen "Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası" 11 ilden 18 sporcunun katılımıyla başladı.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen şampiyonanın açılış törenine, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Şampiyonaya İstanbul, Rize, Adana, Elazığ, Bursa, İzmir, Gaziantep, Osmaniye, Artvin, Eskişehir ve Samsun'dan 7'si kadın toplam 18 sporcu katıldı.

Federasyon Başkanı Karaca AA muhabirine, şampiyonanın iki gün süreceğini belirterek, yarışmaya 11 ilden 18 sporcunun katıldığını söyledi.

Yarışmada dereceye giren sporculara kupa, madalya ve şilt verileceğini belirten Karaca, "Daha sonraki dönemde de yurt dışına gidecek kafilelerimizde seçme yapılırken, bu yıl yapılan yarışlarda arkadaşlarımızın başarısı dikkate alınacak ve bunlar arasında yeni bir seçme yapılıp milli takım oluşturulacak" dedi.

Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası yarın sona erecek.

Muhabir: Sagip Sezginer/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ERZURUM

Kaynak: AA

Advertisement