Dedaş'tan Çiftçilere Elektrik Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Dedaş'tan Çiftçilere Elektrik Kampanyası

Dedaş\'tan Çiftçilere Elektrik Kampanyası

DEDAŞ Sözcüsü Üstün: ''Tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeli üzerinden yüzde 75'leri aşan düzeyde indirim yapılmaktadır''

29.05.2014 14:30

Dicle Elektirik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) elektrik borcu bulunan çiftçiler için "Helalleşme" kampanyasıyla ilgili tanıtım toplantısı düzenledi.

DEDAŞ Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, "Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2014'te tarımsal destekleme ödemesi yapılmayacağına" dair Bakanlar Kurulu kararının yürürlükte olduğunu hatırlattı.

Bölgede, tarımsal sulamada kaçak kullanımın yüzde 95 seviyesine ulaştığını belirten Üstün, Bakanlar Kurulu kararını dikkate alacak çiftçiler için DEDAŞ tarafından 16 Haziran'a kadar sürecek "Helalleşme" kampanyası düzenlendiklerini söyledi.

Üstün, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve uydu görüntülerinden de yararlanılarak çıkarılan borçlarda indirim yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Dicle Elektrik, tarımsal sulamada elektrik enerjisinin yoğun biçimde kullanıldığı Güneydoğu bölgesindeki 6 ilde, elektrik borcu bulunan veya kayıt dışı elektrik kullandığı tespit edilerek borç çıkarılan çiftçiler için çok büyük kapsamlı bir kampanya düzenlemektedir. Tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeli üzerinden yüzde 75'leri aşan düzeyde indirim yapılmaktadır. Örneğin, pamuk üretimi yapılan 100 dönüm arazi için çıkarılan 40-45 bin TL elektrik faturasının sadece 9 bin TL'sini alacak kampanyaya dahil olan çiftçilerden 2014 yılında başka bir ödeme talep edilmeyecektir."

Toplantı Üstün'ün, basın mensuplarının sorularını yanıtlanmasının ardından sona erdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dedaş'tan Çiftçilere Elektrik Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement