Denizli Baro Başkanı İlhan."Kamu Avukatlarının Özlük Haklarında Oluşan Mağduriyetleri, İvedilikle... - Son Dakika
Yerel

Denizli Baro Başkanı İlhan."Kamu Avukatlarının Özlük Haklarında Oluşan Mağduriyetleri, İvedilikle...

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, kamu avukatlarının özlük haklarında oluşan mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi gerektiğini söyledi.

14.02.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, kamu avukatlarının özlük haklarında oluşan mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi gerektiğini söyledi.

İlhan, düzenlediği basın toplantısında, kamuda çalışan avukatların düşük maaş aldıklarını ve özlük haklarıyla ilgili mağduriyetler yaşadığını söyledi.

Kamu avukatlarının, devletin özel hukuk alanında trilyonlarla ifade edilebilecek menfaatlerinin korunması ile kamu gelirinin tahsiline kadar birçok önemli görev ve sorumluluğu üstlendiğini ifade eden İlhan, şöyle devam etti:

"Kamuda 20-25 yıl görev yapan avukatının ek gelirlerle aldığı ücret, henüz herhangi bir görev ve sorumluluk üstlenmemiş hakim ve savcı stajyerlerinden daha azdır. Hakim ve savcıların aldığı maaşlarla, kamu avukatlarının maaşları kıyaslandığında miktar çok komiktir. Kamu avukatları üstlendikleri sorumluluk ve görev yükünün altında orantısız ücretle istihdam edilmektedir. Kamu avukatlarının özlük haklarına ilişkin haklı taleplerine olumlu yanıt verilmelidir."

Türkiye genelinde yaklaşık üç bin kamu avukatının görev yaptığını dile getiren İlhan, "Kamu avukatlarının özlük haklarında oluşan mağduriyetleri ivedilikle giderilmelidir" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli Baro Başkanı İlhan.'Kamu Avukatlarının Özlük Haklarında Oluşan Mağduriyetleri, İvedilikle... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement