Denizli'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

Denizli\'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Denizli Müftülüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

03.10.2012 16:42

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Denizli Müftülüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, daire müdürleri, vaizler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ulu Cami Müezzini Abdüllatif Cengiz tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Programda konuşan Vali Abdülkadir Demir Türk insanının her zaman camiye özel bir önem verdiğini belirterek, "Camileri insanlar için cazibe merkezi haline getirmek, oraya gelindiğinde, insanlarımızın oradan çıkmak istemediği ortam haline getirmek en önemli hususlardan bir tanesi. Camilere emek veren herkese teşekkür ediyorum. Din görevlisi arkadaşlarımız kamu hizmeti gören arkadaşlarımız. Bu işin içinde olan din görevlilerimiz, normal kamu görevlilerinin çok ötesinde sorumlulukları olduğu görülüyor. Bu işe gönül veren insanlar bu işin içinde bulunmalı. Bu iş ile ilgilenen arkadaşlarımızın önemli sorumlulukları var" dedi.

Denizli genelinde bin 183 cami olduğunu belirten Vali Demir, bu camilerde de toplam bin 334 imam ve müezzinin görev yaptığını sözlerine ekledi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizli'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement