Didim Cemevi Derneği Güzelbahçe'den Gelen Konuklarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Didim Cemevi Derneği Güzelbahçe'den Gelen Konuklarını Ağırladı

Didim Cemevi Derneği Güzelbahçe\'den Gelen Konuklarını Ağırladı

İzmir Güzelbahçe Belediyesi Yaka Mahallesi sakinlerinden oluşan bir grup, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneğini ziyaret etti.

10.02.2015 16:47

İzmir Güzelbahçe Belediyesi Yaka Mahallesi sakinlerinden oluşan bir grup, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneğini ziyaret etti.

İzmir Güzelbahçe Belediyesi Yaka Mahallesi sakinlerini Didim Cemevi Derneği Başkanı Hasan Dikçe, Başkan yardımcısı Ali Abbas Aydın ile Yönetim kurulu üyeleri karşılarken CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, İlçe Yöneticileri ile CHP'li Meclis üyeleri Ahmet Yılmaz, İbrahim Eray, Sevinç Karataş ve Sinan Ceyhan, Yaka Mahallesi sakinlerine eşlik etti. Ziyarette konuşan Didim Cemevi Derneği Başkanı Hasan Dikçe, Alevilerin yıllarca zulüm ve işkencelere maruz kaldığını söyledi. Dikçe, cemevlerinin ibadethane sayılmasıyla ilgili Maltepe Belediyesinin bir karar aldığını fakat AİHM'in kararının ardından kendilerinin harekete geçip dilekçeyle Didim Belediyesine başvurduklarını belirtti. Dikçe, "Talebimiz haklı buldular fakat verilen sözler tutulmadı. AKP ve MHP kadrosu ile DSP'den bir meclis üyesi çekimser oy kullandı. Oy çokluğuyla kabul edildi. Bu olaydan sonra bu karar CHP'nin PM'de görüşüldü ve CHP'li tüm belediyelerin bu noktada karar alınması istendi. Bu tür kararları başka partilerde aldı ve uygulamaya başladı. Burada şunu söylemek istiyorum; biz kimseden nerede ve nasıl ibadet yapacağımızı sormayacağız. Devlet denetiminde Aleviliği yaşamayacağız. Bu noktada Güzelbahçe'den gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Güzelbahçe Belediyesi Yaka Mahallesi İnisiyatif Temsilcisi Mehmet Can da, Yaka Mahallesinin Güzelbahçe'nin birlik ve beraberlik içerisinde olan güzel mahallelerinden bir olduğunu belirterek "Ben okumaya başlayınca, giydiğim önlüğün dışında Alevi kimliğinin bundan daha önce geldiğini öğrendim. Bu düşünce ve felsefi diri tutmak amacıyla Cem evlerinde bir araya gelmeye başladık. Biz daha önce yaşananların bir daha yaşanmaması için örgütlü olarak bir araya ageldik. Bu da bizim için çok önemli" dedi.

Ziyarette Dernek Başkanı Dikçe, cem evinin yaptığı çalışmalar ve etkinliklerle ilgili de bilgiler verirken kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Ziyaretin sonundan Cem evi derneği, konuklarına yemek ikramında bulundu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Cemevi Derneği Güzelbahçe'den Gelen Konuklarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement