Diyarbakır Karpuzu Yetiştiricilerine Gübre Desteği - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Karpuzu Yetiştiricilerine Gübre Desteği

Diyarbakır Karpuzu Yetiştiricilerine Gübre Desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 'Diyarbakır Karpuzunu Koruma ve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi' yetiştiricilere gübre desteği verildi.

22.04.2014 15:34  Güncelleme: 15:38

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 'Diyarbakır Karpuzunu Koruma ve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi' yetiştiricilere gübre desteği verildi.

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hazırladığı proje kapsamında İl Özel İdaresi desteğiyle kapuz yetiştiricilerine 31 ton gübre dağıtımı başladı. İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar dağıtılan gübre desteğine katılarak üreticilere gübreyle ilgili bilgi verip, karpuz üreticilerine üretimin önemini anlattı. Atalar, Diyarbakır karpuzunun üretim aşamalarından biri olan gübreleme desteği ile Diyarbakır karpuzunun devamlılığının sağlanması esas amaçlardan birisi olup gübrelerin verim ve kalite üzerindeki olumlu etkisi ile birlikte bu yılda iri Diyarbakır karpuzlarının yetiştirileceğini hedeflendiğini söyledi. Atalar, "Diyarbakır'ı simgeleyen karpuzunun tanıtımı amacıyla 1995 yılından itibaren düzenli olarak her yıl yarışma yapılmakta ve yarışmacılara ödüller verilmektedir. Son yıllarda yarışma ile birlikte çeşitli etkinliklerin de olduğu festivaller düzenleniyor. Bu yarışmalarda 50 kilogramı aşan karpuzlar tartılmıştır. Yarışmalardaki ödül desteğinin dışında bazı yıllar üreticilere gübre desteği vermeye devam ediyoruz. 2014 yılında da İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve İl Özel İdaresi kaynağından sağlanan destekle Diyarbakır Karpuzunu Koruma ve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında, Diyarbakır karpuzunu üreten çiftçilere gübre desteği verildi. Üreticilerin 2014 yılı üretim sezonunda 546 dekar olarak ekiliş yapacaklarını beyan ettikleri Sivritepe, Aslanoğlu, Salat, Erimli ve Tepe köylerinde karpuz alanlarında kullanılmak üzere ticari gübre dağıtımı gerçekleştirildi" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Karpuzu Yetiştiricilerine Gübre Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement