Doğu'da Halkın Yüzde 90'ı Çözümden Yana" - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Halkın Yüzde 90'ı Çözümden Yana"

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, Türkiye'nin büyük çoğunluğunun Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşmasını istediğini belirterek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu oran yüzde 90'lara çıkıyor" dedi.

12.07.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, Türkiye'nin büyük çoğunluğunun Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşmasını istediğini belirterek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu oran yüzde 90'lara çıkıyor" dedi.

Paker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin geleceğini, halkın ve siyasilerin atacağı adımların belirleyeceğini ifade etti.

Çözüm Süreci'nin çok yönlü bir hareket olduğunu belirten Paker, "Şu anda Çözüm Süreci'ni birkaç faktör üzerinden değerlendirmek gerek. Türkiye'nin yüzde 70'i Çözüm Süreci'nin başarıyla sonuçlanmasını istiyor. Sosyolojik yapıya göre böyle bir durum var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu oran yüzde 90'lara çıkıyor. Yani ülkenin çoğunluğu sürecin başarıyla sonuçlanmasını ve iç çatışmaya girilmemesini istiyor" diye konuştu.

Paker, siyasi partilerin de halkın talebini yerine getirmesi gerektiğine değinerek, sürecin dürüst bir şekilde sürdürülmesini istedi.

Siyasilerin, şu an gelecekleriyle ilgili adımlar attığını savunan Paker, "Şu anda siyasiler için önemli olan nedir? Türkiye'deki Türkler ve Kürtlerin daha iyi yaşamasına yönelik bir siyaset göremiyorum. Daha çok siyasi gelecekleriyle ilgili attıkları adımlar var. Ben yerel yönetimlerin daha da güçlenmesine ve halk kontrolünün artmasına karşı değilim ama bölgesel özerklik Türkiye'de olamaz. O zaman neyin mücadelesini veriyoruz? Daha demokratik ve güçlü bir Türkiye'nin mi, yoksa bölgesel özerkliğin mi mücadelesini veriyoruz" ifadesini kullandı.

Günlük çekişmelere bakıldığında bazı karamsarlıklara düşülebileceğini belirten Paker, şunları kaydetti:

"Toplumun geneline bakmamız lazım. Türkiye'nin büyük çoğunluğu çözüm ve barış istiyor. O yüzden orta vadede toplumun bu talebinin yerine geleceğini ve barışın sağlanacağını düşünüyorum. Siyasi aktörler, her ne kadar kendi gelecekleriyle ilgili davranıyor olsa da orta vadede toplumun genel talebi yerine getirilecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Halkın Yüzde 90'ı Çözümden Yana' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement