Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, dünyanın Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiye, 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktı. İnsanlığın ve barışın koruyucusu olmaya başladı. Bazı sıkıntılara rağmen yere sağlam basıyor. Ayağa kalkarken üniversite olarak bizler de bu yükselişte görev almaktayız. Bütün dünyayı ayağa kaldıracak yeni buluşlarımız var" dedi.
Prof. Dr. Karaaslan, Simav Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda öğrencilere, "Küresel Gelişme ve Türkiye'nin Vizyonu" konferansı verdi.
100 yıl önce dünya ülkelerine medeniyeti, barışı ve adaleti getiren o ülkelerden hiçbir şey almayan Osmanlı İmparatorluğu'nun devamının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karaaslan, son yıllarda her alanda büyük gelişmeler gösteren Türkiye'nin 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktığını bildirdi.
Coğrafi açıdan da dünyanın göbeğinde olan Türkiye'nin dünyada barış ve insan hakları açısından dünyanın son şansı olduğunu ifade den Karaaslan, Şöyle konuştu:
"Türkiye dünyanın son şansıdır, dünyanın Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye 100 yıllık bir dinlenmenin ardından ayağa kalktı. İnsanlığın ve barışın koruyucusu olmaya başladı. Bazı sıkıntılara rağmen yere sağlam basıyor. Ayağa kalkarken üniversite olarak bizler de bu yükselişte görev almaktayız. Bütün dünyayı ayağa kaldıracak yeni buluşlarımız var. Örneğin 100 liralık bir enerjiyle sağlanacak ısıtmanın 1 lirayla sağlanabileceğinin keşfini üniversite olarak gerçekleştirdik. DPÜ, ülke ve dünya sorunlarının çözümünde merkez haline geliyor."
Türkiye'nin ekonomik gelişme sürecinde ihracat hedeflerini yakalayabilmesi için hangi ülkelere neler ihraç etmeli- sorusunun cevabının zor olmadığını belirten Karaaslan, "Bu konuda ülkemiz AR-GE'ye dayalı ürünler üreterek ihracat hedeflerine ulaşabiliriz. Bunun için dünya ülkelerinin yapmadığı ve çok aranan bir ürünü yapmalı ya da çok aranan ama kötü yapılan bir ürünü en iyi şekilde yaparak dünya pazarına girmeliyiz" dedi.
"Dünyada yapılan araştırmalara göre hala 3 milyon insan telefonla tanışmamışsa, açlık çeken insan toplulukları varsa DPÜ gençlerine düşen görev bu tabloyu değiştirmek olmalıdır" diyen Karaaslan, şöyle devam etti:
"Çünkü Türkiye dünyanın son şansıdır, dünyanın Türkiye'ye ihtiyacı var. Üniversite gençleri ülke ve dünya problemlerini çözmeye talip olmalıdır. DPÜ sadece Simav, Kütahya, Türkiye değil tüm dünyanın problemlerine çözümler arayıp bulacak bir araştırma ve bilgi merkezi olma yolunda önemli yatırımlar içinde bulunuyor. Üniversite bünyemizde oluşturduğumuz AR-GE merkezimizde bilinmeyenlere, sorunlara cevap arıyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan sadece DPÜ için üretilen cihazlarla araştırmalar yapıyoruz. Dünya'da örneği olmayan ve sadece bizim için özel üretilen elektron mikroskobu ile ülkemiz ve dünyamız için sorunlara çözümler üretiyoruz. Sadece üniversitemiz için değil ülkemiz ve dünya ülkeleri için de bu bilgi merkezimizden herkesin yararlanmasını istiyoruz."
Konferansın sonunda Prof. Dr. Karaaslan, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'a Muradınlar Kampüsüne verdiği hizmetlerden ve tüm birimlerin jeotermal enerjiyle ısıtılmasından dolayı plaket verdi.
Konferansa, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın yanı sıra Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldı. - KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › DPÜ'DE Türkiye'nin Vizyonu Konuşuldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?