Dünya Koleji, Müzeler Haftasını Müzedeki Etkinlikle Kutladı - Son Dakika
Yerel

Dünya Koleji, Müzeler Haftasını Müzedeki Etkinlikle Kutladı

Dünya Koleji, Müzeler Haftasını Müzedeki Etkinlikle Kutladı

Müzeler Haftası dolayısıyla Ödemiş Müzesi'nde bir etkinlik düzenlendi.

20.05.2012 16:12

Müzeler Haftası dolayısıyla Ödemiş Müzesi'nde bir etkinlik düzenlendi.

Özel Ödemiş Dünya Koleji ile Müze Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Dünya Koleji öğrencilerinin hazırladığı müzik ve dans gösterisinin yanı sıra resim sergisi düzenledi.

Ödemiş Müzesi'nde yapılan etkinliğe, Müze Müdürü Sevda Çetin, Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan, Ödemiş Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay, Gıda Tarı mve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, emekli konsolos Ülkü Başsoy, emekli arkeolog Veli Sevin ile eşi emekli mimar Necla Sevin, emekli tarih öğretmeni ve araştırmacı yazar Behiç Galip Yavuz, Kolej Müdürü Nadir İzzet Çizenmıh, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesinde konuşan müze müdürü Sevda Çetin, müzecilik ve eski eserlerin korunmasının önemini anlattı. Çetin, "Müzeler, geçmişle bugün arasında köprü vazifesi üstlenerek, yüzlerce yıl öncesi yaşamış insanlar, kültürleri ve yaşayış biçimleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Müzeler sadece geçmişteki kültür varlıklarının sergilendiği yerler değil, aynı zamanda yakın geçmişin sanat ürünlerinin ortaya konulduğu yerler olarak da karşımıza çıkmaktadır. 1945 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO müzeler ve müzelerde sergilenen eserlerin koruyuculuğunu üstlenmiştir. Uluslar arası Müzeler Konseyi ICOM da 18 Mayıs'ı Müzeler Günü olarak kabul etmiştir" dedi.

Açılışın ardından davetliler öğrenciler tarafından hazırlanan, müzik ve halk oyunları gösterilerini izlediler. Davetlilerin müzede sergilenen eski eserleri de görme fırsatı bulduğu etkinlik yaklaşık 1 saat sürdü.

(AG-AH-

20.05.2012 15: 52: 31

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Koleji, Müzeler Haftasını Müzedeki Etkinlikle Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement