Düzce'de Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Ders Zili Çaldı

Düzce\'de Ders Zili Çaldı

Düzce’de 297 okulda 67 bin öğrenci ve 4 bin 388 öğretmen ve idareci ile birlikte 2016-2017 eğitim öğretim sezonu resmen başladı.

19.09.2016 14:26

Düzce'de 297 okulda 67 bin öğrenci ve 4 bin 388 öğretmen ve idareci ile birlikte 2016-2017 eğitim öğretim sezonu resmen başladı. Düzce'de protokol ise yeni eğitim öğretim sezonunun açılığını Hikmet Akın Ortaokulu'nda gerçekleştirdi.

Hamidiye Mahallesi'nde bulunan Hikmet Akın Ortaokulu'nda gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim sezonu açılışına Vali Vekili Hasan Bağcı, Vali Yardımcısı Selda Duran, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Baro Başkanı Ali Dilber, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, protokol üyeleri, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Mehteran takımının gösterisi ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunması ile devam etti. Açılış konuşmalarını ise Hikmet Akın Ortaokulu Müdürü Muazzez Bilgin yaptı. Bilgin konuşmasında "Burada saatler, günler, yıllar çabucak geçecektir. Burada önemli olan saatleri günleri yılları lehimize işletebilmektir. Hedefim güneş ıskalarsam yıldızlar olmalıdır diyen öğrenciler olmalıdır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce'de 297 okulda 67 bin öğrenci ve 4 bin 388 öğretmen ve idarecinin görev alacağını dile getirdi.

Vali Vekili Hasan Bağcı, "Öğretmen arkadaşlarım sizlere teslim edilen bu çocukların geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için onları milli ve manevi değerlere bağlı nesiller olarak yetiştirmek sizlerin birinci görevidir" dedi.

Düzce Vali Vekili Hasan Bağcı "Gerek fert olarak gerekse toplum olarak ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişebilmek ve milli ve manevi değerleri yaşatıp gelecek kuşaklara aktarabilmek açısından çağdaş eğitimin nimetlerinden azami ölçüde faydalanmak gerekmektedir. Bu itibarla ekonomik kalkınma demek ve yeryüzünde haysiyetli bir millet olarak yaşama davasının temel şartı olan eğitime daha çok önem vermemiz gerekir. Eğitim ve öğretim anlamında yapılan her türlü harcamanın esirgenmeden yapılmasında zaruret vardır. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda ve koşullarda eğitim görmelerini sağlamak bizim en temel görevlerimizden biridir. Saygı değer velilerimiz yeni bir öğretim yılına başlamak ile birlikte sevgili çocuklarımıza sevgi ve şefkat ile yaklaşmanızı bekliyorum. Çünkü onlar hem sizlerin hem de ülkemizin geleceğidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hikmet Akın Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterisi ile Gençlik Merkezi öğrencilerinin hazırladığı Tiyatro gösterisi sergilendi. Sergilerin ardından protokol üyeleri dersleri başında olan öğrenciler ile bir araya gelerek yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencilere başarılar diledi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement