Edincik'in İlk Kadın Muhtarı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Edincik'in İlk Kadın Muhtarı

31.01.2012 10:00

Bandırma'nın Edincik beldesinin ilk kadın muhtarı Rahime Kuş, babasının 23 yıl muhtarlık yaptığı mahallede bu görevi yaptığını bildirdi.

Bandırma'nın Edincik beldesinin ilk kadın muhtarı Rahime Kuş, babasının 23 yıl muhtarlık yaptığı mahallede bu görevi yaptığını bildirdi.

Yenice Mahallesi Muhtarı Rahime Kuş, babası Ahmet Kuş'un 23 yıl boyunca aynı mahallede muhtarlık yaptığını hatırlatarak, kendisinin de 2009 yılından beri bu görevi yaptığını belirtti.

Kuş, bin 870 nüfuslu mahallede görevini yerine getirirken hiç zorlanmadığını ifade ederek, "Çünkü, özellikle erkekler, kadın olmam nedeniyle bana çok daha saygılı davranıp, yardımcı oluyorlar" dedi.

Edincik Kent Konseyi Başkanlığına da oy çoğunluğuyla seçildiğini anımsatan Kuş, "Ülkemizde bir beldede ilk kez oluşturulan Kent Konseyi'nde de Edincik'in geleceğine ışık tutacak çalışmalar gerçekleştirmeye çaba harcıyoruz" dedi.

- BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edincik'in İlk Kadın Muhtarı - Son Dakika


Advertisement