Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Yeni Edirne çöplüğünü 1 yıldan kısa bir sürede bitirmeyi hedefiliyoruz"

19.08.2014 18:18

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Yeni Edirne çöplüğünü 1 yıldan kısa bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne çöplüğünün 60 yıldır vahşi depolama şeklinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Çöplüğün kaldırılması gerektiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili olarak 8 Temmuz'da Edirne Katı Atık Birliğiyle, yeni çöp depolama alanının proje ihalesini yaptık. İhale onaylandı. Şu anda proje çizimleri başladı. ÇED raporu için bakanlığa müracaatımızı yaptık. Bakanlık ÇED raporu başvurumuzu, Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderdi. Bir ay içerisinde proje belirli bir noktaya gelecek. Bu projenin parametreleri bittikten sonra yasa gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderiliyor yasa gereği. Bakanlık onayladıktan sonra hemen yapım ihalesine çıkacağız. Yeni Edirne çöplüğünü 1 yıldan kısa bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz."

Gürkan, 2015 yılının Ekim ve Kasım ayına doğru yeni çöp tesisini bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Edirne'nin yeni çöplüğünün kentten 11 kilometre uzaklıkta olacağını aktaran Gürkan, çöplüğün merkez Hıdırağa ve Karayusuf köyleri arasında olacağını kaydetti.

- Kılıçdaroğlu'na destek

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını belirtti.

Bozkurt yaptığı yazılı açıklamada, 5-6 Eylül'de gerçekleştirilecek olağanüstü kurultay öncesinde, partinin il başkanlarının Nevşehir'de iki günlük toplantı gerçekleştirdiğini aktardı.

İl başkanlarının büyük oranda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Toplantının ardından il başkanları adına CHP İstanbul İl Başkanımız Oğuz Kaan Salıcı açıklama yaparak, 'Bizler Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları olarak, yükselen özgürlük ve demokrasi taleplerinin yaşama geçirilmesi için partimizin, sosyal demokrat ideolojisine ve devrimci yapısına her zaman sahip çıkacak ve bu konudaki hassasiyetlerimizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Kurultayımızın partimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, yurdumuz, halkımız ve tüm insanlık adına insani ve ahlakı tüm değerlerin yaşama geçirilmesi mücadelesinde sayın genel başkanımıza başarılar diliyoruz' dedi. Aynı düşünceleri paylaşıyoruz."

Lice'deki heykel gerginliği

Edirne Ülkü Ocakları İl Başkanı Taner Albayrak, ülkenin yarınları için kaybedecek bir saniyenin dahi olmadığını belirtti.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, Lice'de dikilen heykeli hiçbir vatandaşın içine sindiremeyeceğine inandığını belirtti.

Bu konuda herkesi üzerine düşeni yapmaya ve ihanete "dur" demeye çağırdıklarını ifade eden Albayrak, "Milli, müreffeh ve büyük Türkiye'yi yeniden inşa etmek adına herkesi kutlu sancağımız altında toplanmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - Edirne

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement