Foça ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakları taşıyan bota yük gemisinin çarpması sonucu 2 çocuk öldü, 15 kişi yaralandı.
Foça'dan Yunanistan'a geçmeye çalışan çoğunluğu Suriyeli 37 kaçağı taşıyan lastik bota, bir yük gemisi çaptı. Çarpmanın etkisiyle bottaki kaçaklar denize savrulurken, yük gemisinin ise uzaklaştığı belirtildi.
Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri 7 ve 10 yaşındaki iki çocuğun cesedini çıkardı, 15 kişinin de çeşitli yerlerinde yaralandığı belirlendi. Foça Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.
Kurtarılan 35 kaçak işlemler için Foça Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Sahil Güvenlik ekiplerinin bota çarptıktan sonra uzaklaşan gemiyi belirlemek için çalışma başlattığı öğrenildi.
Son Dakika › Yerel › Ege Denizi'ndeki Kaçak Geçişler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.