Eğitim Destek Evi'nde Okuyan 127 Öğrenci Farklı Liselere Yerleşti - Son Dakika
Yerel

Eğitim Destek Evi'nde Okuyan 127 Öğrenci Farklı Liselere Yerleşti

Eğitim Destek Evi\'nde Okuyan 127 Öğrenci Farklı Liselere Yerleşti

Muş’un Bulanık Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten ve yüzlerce öğrenciye ücretsiz eğitim hizmeti veren Eğitim Destek Evi’nde faydalanan öğrencilerden 127’si büyük başarı göstererek farklı liselerde eğitim görmeye hak kazandı.

26.08.2015 12:16

Muş'un Bulanık Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten ve yüzlerce öğrenciye ücretsiz eğitim hizmeti veren Eğitim Destek Evi'nde faydalanan öğrencilerden 127'si büyük başarı göstererek farklı liselerde eğitim görmeye hak kazandı.

Bulanık Belediyesi bünyesinde yıllardır ilçede maddi durumu iyi olmayan çocuklara yönelik hizmet veren Eğitim Destek Evi, her geçen yıl başarısını arttırarak yoluna devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için maddi durumu yetersiz ailelere büyük katkıda bulunan Eğitim Destek Evi'nde her yıl öğrenim gören yüzlerce öğrenci sınavlardan büyük başarıyla çıkarak, farklı illerde kazanılması güç olan liselere yerleşmeye hak kazanıyor. Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz dönem başarı çıtasını yükselten Eğitim Destek Evi'nde öğrenim gören 250 öğrenciden 127'si Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavından iyi bir derece alarak önemli liselerde eğitimine devam etme olanağı elde etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim Destek Evi öğretmenlerinden Mehmet Arman, Bulanık Belediyesi bünyesinde ekonomi durumları yetersiz olan ve dershaneye gidemeyen çocuklar için Eğitim Destek Evi'nin büyük bir fırsat olduğunu belirterek, her yıl yükselen başarı çıtası nedeniyle velilerden yoğun talep aldıklarını dile getirdi. Arman, öğrencilerin başarısıyla gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Destek Evi'nde Okuyan 127 Öğrenci Farklı Liselere Yerleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement