Eğitimcilerden 'Kütüphane' Filmi - Son Dakika
Yerel

Eğitimcilerden 'Kütüphane' Filmi

Eğitimcilerden \'Kütüphane\' Filmi

Mersin Sinema Derneği (MERSİNEMA)’nin düzenlediği ’2. Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi’ tamamlandı.

10.11.2015 16:06

Mersin Sinema Derneği (MERSİNEMA)'nin düzenlediği '2. Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi' tamamlandı. Atölyeye katılan çoğunluğu eğitimci ve öğrenci kursiyerler, 'Kütüphane' isimli bir kısa metraj film çekerek sinemaya ilk adımlarını atmış oldular.

Yaklaşık 150 aday arasından eleme yöntemiyle atölyeye kabul edilen 10 kişi, kamera önü oyunculuk alanında 6 hafta eğitim aldı. Final çalışması olarak kütüphanede geçen bir olayı filme alan kursiyerler, ortaya çıkardıkları sonuçla beğeni topladı. Eğitimci ve öğrenci kursiyerler, Mersin Sinema Derneği'nde yapılan film gösteriminde kendilerini ilk kez beyaz perdede izleme olanağı buldu. 'Temel oyunculuk teknikleri, metin ve karakter analizi, mimik, jest ve kadraj bilgisi' gibi konularda eğitim alan kursiyerler, kendilerine bu fırsatı tanıyan MERSİNEMA eğitmen ve yöneticilerine teşekkür etti.

Film gösteriminin ardından kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Burada bir konuşma yapan MERSİNEMA Proje Koordinatörü Yasin Korkmaz, Mersin'de kamera önü oyunculuğa yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. İkincisini düzenledikleri kursla sinemaya yeni isimler kazandırmayı hedeflediklerini belirten Korkmaz, önümüzdeki dönemde de bu çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimcilerden 'Kütüphane' Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement