Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Türkiye'de ekmek israfını önlemeye yönelik kampanya çerçevesinde toplumsal bilincin oluşturulması amacıyla toplantı düzenlendi.

14.04.2013 12:11  Güncelleme: 08:41

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye'de ekmek israfını önlemeye yönelik kampanya çerçevesinde toplumsal bilincin oluşturulması amacıyla toplantı düzenlendi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan başkanlığında yapılan toplantıya Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Fırıncılar Odası Başkanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Faik Çelik ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Ekmekle ilgili üretim, tüketim, israf ve tüketici alışkanlıkları konularında; Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından yurt çapında yaptırılan bir araştırmada; ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar ekmeğin israf edildiği sonucunun ortaya çıktığını belirten Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, "Ekmek israfının bugünkü parasal karşılığı; 1,5 milyar TL olup bu rakam Hükümetimiz döneminde dünya sıralamasında ilk sıralarda olduğumuz un ihracatından elde ettiğimiz bir yıllık gelire eşdeğerdir. Bu üzücü sonuçlar, ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınmasını gerekli kılmış, bu doğrultuda Hükümetimizce 17.01.2013 tarihinde 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' başlatılmıştır" dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan toplantıda kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması için sivil toplum kuruluşlarının duyarlılık göstermeleri, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı gibi ailelerin yaşam standartlarını da yükseltecektir. Ülkemizdeki yıllık ekmek israfının 1,5 milyar TL olduğu, bununla birçok okul, hastane ve kilometrelerce yol yapılabileceğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement