Emiralem Çilek Festivali Coşkuyla Başladı, Hüzünle Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Emiralem Çilek Festivali Coşkuyla Başladı, Hüzünle Sona Erdi

Emiralem Çilek Festivali Coşkuyla Başladı, Hüzünle Sona Erdi

Yeşillikler içerisinde ve çileği ile ünlü Menemen'in Emiralem bölgesi, 16 yıl aradan sonra yeniden Çilek Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

13.05.2013 14:31

Yeşillikler içerisinde ve çileği ile ünlü Menemen'in Emiralem bölgesi, 16 yıl aradan sonra yeniden Çilek Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

Emiralem'de 9. Çilek Festivali coşkusu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in vatandaşlarla birlikte Mehter Takımı'nın marşları eşliğinde Emiralem sokaklarında yürüyüşü ile başladı. Yoğun ilgi gören Ödüllü Çilek Yarışması'nda dereceye giren en iyi çilek üreticilerinin ödüllendirileceği tören ve konser programı öncesinde, Hatay Reyhanlı'da onlarca vatandaşımızın bombalı saldırıda hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin alınmasıyla festival coşkusunun yerini hüzün aldı. Türküleriyle festivale renk katması beklenen Yılmaz Demirtaş'ın konser programını bu gerekçe ile iptal ettiklerini açıklayan Başkan Tahir Şahin, Menemen Belediyesi Emiralem Şube Müdürlüğü bahçesinde vatandaşlara en kısa sürede konser programı sözü verdi.

Başkan Şahin, "Bugün bu etkinliğimizi buruk gerçekleştiriyoruz. Biraz önce almış olduğumuz haber bizi çok üzdü. Terör bu ülkenin baş belası. Bu ülke o kadar kolay Kurtuluş Savaşı'ndan çıkıp bağımsızlığa ulaşmadı. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti bugünlere çok kolay gelmedi. Fakat her ne hikmetse bu ülkenin bağımsızlığına Kurtuluş Savaşı'nda kastedenlerin hırsı, inadı hala bitmemiş görünüyor. İçte ve dışta o günden bugüne bağımsızlığımıza kasteden insanlar ve PKK terörü nedeniyle dünyaca şehit verdik. Bu şehitlerimizin eli öpülesi annelerine bir kez daha sabır diliyorum" diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini, bütünlüğünü, beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyeceğini söyledi.

EN İYİ ÇİLEK YETİŞTİRİCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

16 yıl aradan sonra 9.'su gerçekleştirilen Emiralem Çilek Festivali, en iyi çilek yetiştiricilerinin ödüllendirilmesi ile sona erdi. Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl'ün başkanlığındaki jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 76 üreticiden 7'si ödüllendirildi.

1. seçilen Ahmet Yeşilçam'a motorlu el çapa makinesi, 2. Ahmet Karagöl'e motorlu sırt ilaçlama makinesi, 3. Hasan Yamak'a motorlu sırt ot tırpanı, 4. Mehmet Çetin'e motorlu uzatmalı budama makası, 5. Ahmet Aydın'a motorlu odun testeresi, 6. Efrahim Akman'a 10 çuval şeker gübresi ve 10 kg yabani ot ilacı, 7. Halil Halaç'a 5 çuval şeker gübresi ve 5 kg yabani ot ilacı ödülleri, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve jüri üyeleri tarafından takdim edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emiralem Çilek Festivali Coşkuyla Başladı, Hüzünle Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement