Enerji Kesintileri Esnafı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Enerji Kesintileri Esnafı Olumsuz Etkiledi

Enerji Kesintileri Esnafı Olumsuz Etkiledi

Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi'ndeki esnaf, elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamadıklarından ve yetkililerin duyarsızlığından yakınıyor.

30.12.2013 11:32

Elektrik kesintileri Evren Sanayi Sitesi'ndeki esnafı oldukça mağdur ediyor. Evren Sanayi Sitesi 3. Caddede bulunan esnaf, yaklaşık 20 gündür elektriklerine bir çare bulunmadığı belirtti. Sadece elektrikle değil; diğer çevre sorunlarında da yetkililerin duyarsız kaldığından şikayet eden Murat Kaplan, "Burada tornacıyım, esnafım. 15-20 gündür burada elektrik sorunu var. Halledilmiyor bu elektriğimiz. Gelip bir sigortayı değiştirip gidiyorlar. Her gün tek faz, her gün tek faz. İçerde ne cihazlarımız kaldı ne kameralarımız kaldı ne de aletlerimiz kaldı. Hepsi yandı dinamolarımız. Gelip bir sigorta değiştirip geçiştiriyorlar. Buranın ismini dingil park koymuşuz. Halk ağaç ekiyor, kamelya yapıyor, biz buraya dingil ekiyoruz. Adam gelip buraya kamyonla çöpünü döküyor. Belediye gelip burada bir adam bir saç takmıştır, onun cezasını keser gider. Demez yani buranın temizliği niye olmuyor, parkı niye yapılmıyor, buranın kaldırımı niye yapılmıyor, böyle bir şey yok. Elektriğimiz yok. Yüksek gerilim kablosunu dışarda bırakmışlar. Üstüne de bir şey düşürmüşler. Altta patlak varmış. Bunlar da bilmiyor, gidip gelip bir sigorta değiştiriyorlar. Sabahtan beri gelmişiz, saat on bir olmuş hala elektriğimiz yok. Bu blokta yok, öndeki blokta yok, arkadaki blokta yok. Hiçbir yerde elektrik yok. Her yerde kesmişler elektriği" diye konuştu.

ALTUN: TÜM ESNAFIN HALİ BUDUR
20 gün içinde üç tane motorunun yandığın iddia eden plastik su termosu imalatçısı İbrahim Altun, "20 gündür halimiz böyle. Her gün geliyoruz elektrik yok. Makineler ısınana kadar tekrar elektrik gidiyor. Bir faz gidiyor, iki faz var. Üç tane motor yandırdım. 20 gün içinde üç tane motor yandırdım. Tüm esnafın hali budur" dedi.

17 İŞÇİM YATIYOR
Elektrik kesintileri dışardan gelip iş yapmaya çalışanı da vuruyor. Elektrik kesintileri yüzünden yetiştiremediği mal için bin 500 dolar zarar ettiğini ifade eden Şaban Taş, " Konya'dan gelmişim. Burada dorce imalatı yapıyorum. 45 gündür telefon açıyorum 186'ya. Her gün hemen hemen 15 sefer arıyorum. Benim dükkan için, 'siz elektriğe fazla yükleniyorsunuz' diyerekten direkten elektriği kestiler. Bir gün de öyle yattım. Bu gün yine yatıyorum. Telefon açıyorum yine bir şey yok. Gelip sigortayı değiştiriyorlar. Dükkanıma bakabilirsiniz, 17 tane işçim hepsi yatıyor. Hepsinin de maaşı işliyor. Benim yetiştiremediğim her gün için benden para kesiliyor. Ben, elektrik parası neyse zaten ödüyorum. Devlet bununla neden ilgilenmiyor?"diye sitem etti.

ESNAF ÇAREYİ JENERATÖRDE ARIYOR
Elektrik kesintilerine bir son çare olarak jeneratöre başvurduklarını belirten Rıza Tatlı ise "Elektrik gidip geldiğinden dolayı jeneratöre başvurduk. Müşteriye de mahcup oluyoruz. O yüzden 14 bin TL'lik jeneratör almak zorunda kaldık. Yine de elektrik ihtiyacımızı gidermiyor. Elektrik bağlantımız olmasına rağmen jeneratöre başvuruyoruz. Gürültüsü, hava kirliliği o da cabası" diye konuştu.
Elektrik kesintilerine çözüm bekleyen sanayi esnafı, elektrik trafosunun bulunduğu park alanının Evren Sanayi Kooperatifi tarafından kiraya verildiğini, buraya dökülen araba dingillerinin yer altındaki yüksek gerilim hatlarına zarar verdiğini iddia etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Enerji Kesintileri Esnafı Olumsuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement