Engelli Vatandaşlar İçin Akşam Yemeği - Son Dakika
Yerel

Engelli Vatandaşlar İçin Akşam Yemeği

Engelli Vatandaşlar İçin Akşam Yemeği

Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen akşam yemeğinde engelli vatandaşlar bir araya geldi.

03.12.2015 12:12

Eskişehir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen akşam yemeğinde engelli vatandaşlar bir araya geldi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programa, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcıları Bekir Şahin Tütüncü, Ferhat Çağlar, Hamdi Bilge Aktaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelli aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eskişehir Öğretmenevi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın tüm konuşmaları ve İstiklal Marşı da uzman eğitmen tarafından işaret diliyle de anlatıldı. Daha sonra Çarşı Camii İmamı Nejat Kaplan, Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Programın devamında Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi öğrencisi Emre Öner, "Biz özürlüyüz, kusurlu değil" şiirini okudu. Kuran öğreticisi Saliha Altın tarafından oluşturulan koro ise kısa bir konser verdi. Ardından Eskişehir Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Hülya Dingiloğlu, günün anlamını belirten şiirini okudu.

Engellilerimizin toplumsal hayata katılımı ile hayatın içinde bir bütünlük oluştuğunu dile getiren Vali Tuna, programda yaptığı konuşmada, "Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

"HASSASİYETİMİZ BİR GÜNLE SINIRLI DEĞİLDİR"

3 Aralık Dünya Engelliler Gününe dikkat çeken Vali Tuna, "Engelli insanlarımıza sağlayacağımız kolaylıklar ile topluma kazandırılmaları, kendilerini hayatın içinde ve engelsiz insanlarla aynı ölçüde, özgür hissetmelerini sağlayacak faaliyetlerin dile getirildiği "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" aynı zamanda toplumda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın da simgesidir. Ancak hassasiyetimiz hiçbir zaman bir günle sınırlı değildir" diye konuştu.

"ESKİŞEHİRLİ VATANDAŞLAR ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK ÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERİR"

Devletimizin ve milletimizin son yıllarda engelli vatandaşlarımıza karşı duyarsız kalmadığını anlatan Vali Tuna, bu konu hakkındaki görüşlerini ise şöyle açıkladı:

"Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ve yaşam standartlarının yükseltilerek toplumda hak ettikleri yeri almaları gerektiğinden, devletimizin son yıllarda çıkardığı yasalarla engelli vatandaşlarımızın bakım, eğitim, sağlık, istihdam, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetleri ile ulaşım gibi konularda çıkardığı hizmetler ilimizde de yoğun olarak yürütülmektedir. Engelli insanlarımız toplumun bir parçası olarak, kendi vasıflarıyla bulundukları topluma bir değer katabilirler. Sevgi şehri Eskişehir'de yaşayan vatandaşlarımızın engelliler için hayatı kolaylaştırmak adına her türlü çabayı seve seve yerine getireceklerini biliyorum."

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından 3 Aralık gününün "Dünya Engelliler Günü" olarak tespit edildiğini aktaran Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da, 3 Aralık gününün halkımızın daha çok bilinçlenmesi adına önem arz ettiğini söyledi.

Eskişehir'de engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmaları anlatan Müdür Aydın, "İlimizde engelliler alanında verilen hizmetler ve gerçekleştirilen faaliyetler göz önüne alındığında ülkemiz açısından şehrimizin çok önemli bir noktada olduğu görülmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, Çarşı Camii İmamı Nejat Kaplan tarafından yapılan yemek duası ile son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Vatandaşlar İçin Akşam Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement