Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması" - Son Dakika
Yerel

Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması"

Samsun'da 33 engelli Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yemin ederek bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

11.05.2015 18:04  Güncelleme: 10:28

Samsun'da 33 engelli Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yemin ederek bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına gelen engelli gençler ve aileleri, askeri personel tarafından nizamiye girişinde karşılandı.

Engelli vatandaşlar ve ailelerinin bir günlüğüne de olsa kışla ortamında yaşamalarına imkan sağlayan temsili askerlik uygulaması kapsamında 33 engelli, askeri kıyafet giyerek yemin için tören alanına geçti.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, törende yaptığı konuşmada, askerliğin Türk milletinin özünde ve ruhunda olan, ona dünya üzerinde "ordu millet" olma onurunu bahşeden bir haslet olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Güçlü bir toplum, her vatandaşa ilgi göstererek, sorunlarının çözümüne yardımcı olunarak ve istekleri imkanlar ölçüsünde karşılanarak yaratılabilir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri daima milletin yanında onlarla iç içe olmuş, güvenliğin yanında diğer konularda da milletinin emrinde olmayı kendine ilke edinmiştir. Bu maksatla engelli vatandaşlarımızın kısa süreli de olsa kışla ortamını yaşamasına ve temsili askerlik görevini yerine getirmesine imkan sağlanmıştır."

Bedensel engelli Yasin Kurt ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin engelli vatandaşların yanında olarak onların en büyük arzusu olan kutsal askerlik görevini yapma isteklerini bir şekilde yerine getirdiğini söyledi.

Engelli vatandaşlar olarak büyük sevgi duydukları askerlik ocağına gelmenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Kurt, "Bize bu gururu ve sevinci yaşatan başta Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı olmak üzere tüm Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu üniformanın içinde olmaktan ve askerlik vazifemizi bu vesileyle yerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından engelli askerler Türk bayrağına ellerini koyarak yemin etti. Tören yürüyüşün ardından sona erdi.

"Komutanım bu iyiliğinizi hiç unutmayacağım"

Tören sonrası terhis belgesini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci'nin elinden alan zihinsel engelli Burak Atilla'nın (25) kendisine sarılarak "Komutanım bu iyiliğinizi hiç unutmayacağım" demesi duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

"Keşke oğlum sağlıklı olsaydı, diğer askerler gibi askerlik yapsaydı"

Burak Atilla'nın annesi Ayşe Atilla, oğlunu asker kıyafetleriyle görmekten gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Keşke oğlum sağlıklı olsaydı, diğer askerler gibi askerlik yapsaydı" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan anne Atilla, "Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun bütün askeriyeden. Ne yapalım bizim kaderimiz böyleymiş. Buna da şükür ediyoruz" diye konuştu.

Burak Atilla ise asker olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Öğretmenlerime ve komutanlarıma teşekkür ediyorum. Sağlam olsaydım asker olmak isterdim. Annem de yanımda olduğu için onunla gurur duydum. Botlarımızı giydik ve yemin ettik. Bütün komutanlara teşekkür ediyorum. Bize bu kadar hizmet ettiler, bize emek verdiler. Emekleriniz boşa gitmedi" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilere 'Temsili Askerlik Uygulaması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement