Ergezen İlköğretim Okulu 100. Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Ergezen İlköğretim Okulu 100. Yılını Kutladı

Ergezen İlköğretim Okulu 100. Yılını Kutladı

Ahlat'ın en köklü okullarından biri olan Ergezen İlköğretim Okulu'nun 100. yıl anısı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

24.06.2013 14:49  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinin en köklü okullarından biri olan Ergezen İlköğretim Okulu'nun 100'üncü yıl anısı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Hazırlanan programda okulun ilk mezunu ile son mezunları bir araya geldi. Okulun konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından geçmişten günümüze Ergezen ilköğretim Okulu adlı nostalji fotoğraf slaytıyla devam etti. Düzenlenen programa Bayındırlık ve İskan eski bakanlarından Zeki Ergezen, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan, Okul Aile Birliği Yönetim kurulu üyeleri, okulun ilk mezunları ve okulun eski mezunları ile öğretmenler ve veliler katıldı. Burada konuşan Zeki Ergezen, etkinlikte ve okulun teşrifatının yenilenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti. Ergezen, öğretmen ve öğretmenlik mesleğinin önemi hakkında kısa bir değerlendirme yaparak, "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum", bu tabiri boşuna söylemediler. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? İşte bizi yetiştiren o mübarek öğretmenler, hatalarımızı gördüler, eksikliklerimizi gördüler, yanlışlarımızı gördüler, ama bizi hep kucaklayarak yetiştirmeye çalıştılar. Bizi yetiştiren öğretmenler, kılık kıyafetimize bakmaz, eksi elbise yeni elbise giymişiz onlar için fark etmez. Onların tek ideali var. Başarılı geleceğe güvenle bakan bireyler yetiştirmektir. Onun için öğretmenlerimize sahip olalım, sahip çıkalım, onları onure edelim, toplum içinde bulunmalarını sağlayalım. Bende bu okulum mezunu olarak hem onure oldum hem de kıskandım. Çünkü Hataylı bir öğretmen buraya geliyor. Bütün öğretmenleri topluyor, Ergezen Okulu'nun ilk kuruluşundan bugüne kadar safhalarını kendi insanlarımızı bilgilendiriyor. Başta okul müdürü, öğretmenler ve okul aile birliği üyeleri olmak üzere herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz'ın ardından bir konuşma yapan Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan da, Bitlis Öğretmen Lisesi mezunu olduğunu belirterek, "1984 senesinde devlet parasız yatılı okulunu kazanarak Bitlis'e geldim. Ben de Bitlis Öğretmen Lisesi mezunuyum. Belki de Bitlis Öğretmen Lisesi gibi bir okulda okuduğum için Ankara Hukuk Fakültesi'ni kazanma imkanı elde ettim. 20 yıldır gazetecilik yapıyorum. 1988 yılından sonra Bitlis'e tekrar gelme imkanım oldu. Bugün sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçenlere Bitlis Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz tarafından teşekkür belgesi verildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ergezen İlköğretim Okulu 100. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement