Erü'nün Misafir Öğrencileri, Diplomalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Erü'nün Misafir Öğrencileri, Diplomalarını Aldı

Erü\'nün Misafir Öğrencileri, Diplomalarını Aldı

Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) çeşitli bölümlerinde, 60 farklı ülkeden 900'e yakın öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

16.06.2014 13:14

Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) çeşitli bölümlerinde, 60 farklı ülkeden 900'e yakın öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Bu yabancı uyruklu öğrencilerden 31'i mezuniyet sevinci yaşadı.

Ülkelerinden Kayseri'ye gelerek Erciyes Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde yüksek öğretim gören ve mezun olmaya hak kazanan 31 öğrenci, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Yabancı Uyruklu Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen mezuniyet töreninden önce, ellerinde kendi ülke bayrakları ve Türk bayrakları ile birlikte Kartal'daki Şehitliğe gelerek Şehitlik Anıtı'na çelenk sunup saygı duruşunda bulundular ve şehitlerin kabirlerinin başında dua ederek kabirlere karanfil bıraktılar.

ERÜ Yabancı Uyruklu Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Şehitlik'te yaptığı açıklamada, Erciyes Üniversitesi'nin 85 bölümünde 60 farklı ülkeden 900'e yakın öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirterek, "Bugün Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden mezun olan 31 arkadaşımız, Şehitliğe geldiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünün korunmasında kanını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bu yabancı uyruklu öğrencilerimiz de ülkemizin korunması uğruna canlarını hiçe sayan, bizlerin ve misafir öğrencilerimizin ülkemizde rahatça ve güvenle yaşayıp eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerini sağlayan şehitlerimize şükranlarını sunmak için buradalar" dedi.

Mezun olan yabancı uyruklu öğrencilerden bölümünü en yüksek puanla bitiren ve birinci olan Azerbaycanlı Vusan İsmailoğlu da Şehitlik'te yaptığı konuşmada, şehitlere büyük bir minnet ve saygı duyduklarını belirterek, "Bizler Türkiye'de sizlerin ev sahipliğinde güven ve huzur içinde eğitimlerimizi tamamladık, bugün de mezun oluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bize bu imkanı sağladı. Şehitlerimiz de bu ülkenin korunması uğruna canlarını verdiler. Bizler, onlar sayesinde buradayız. Onlara olan saygımızı göstermek için buradayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Erciyes Üniversitesi'nden 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde mezun olan 31 yabancı uyruklu öğrenci, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua ettiler.

Kartal Şehitliği ziyaretinin ardından Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda yabancı uyruklu öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Buradaki törene, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, eşi Fazilet Keleştemur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, törende yaptığı konuşmada, Türkler'in Anadolu'ya 9'uncu yüzyıldan itibaren gelmeye başladığını ve Anadolu topraklarında önceleri Kayseri, Sivas ve Konya, daha sonra ise İstanbul merkezli medeniyetler kurduklarını belirterek, "Bu medeniyetlerden birisi Selçuklu, diğeri de Osmanlı İmparatorluğu'dur. Bu iki medeniyetin temelinde hoşgörü ve birlikte yaşama kültürü vardır. Bunun izlerini hala görmekteyiz" dedi.

Prof. Dr. Keleştemur, yabancı uyruklu öğrencilere, Türkiye'de öğrendikleri bu hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünü, gittikleri her yere götürmelerini tavsiye etti.

Törende daha sonra Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, dönem birincisi Azerbaycanlı Vusan İsmailoğlu ile ikinci ve üçüncü olan öğrencilere plaketlerini Rektör Prof. Dr. Keleştemur verdi.

Daha sonra üniversiteden bu dönem mezun olan 31 yabancı uyruklu öğrenciye diplomaları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır ve diğer öğretim üyeleri tarafından verildi.

Bu arada, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un eşi Fazilet Keleştemur, Tıp Fakültesi'nden derece yaparak mezun olan Kırımlı Elanora Muhtarova'ya diplomasını vererek, altından ve ay yıldız motifli yaka iğnesi hediye etti.

Tören, mezun olan yabancı uyruklu öğrencilerin Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve diğer öğretim üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesi ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erü'nün Misafir Öğrencileri, Diplomalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement