Esenköy Belediye Başkanı Kaptan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Esenköy Belediye Başkanı Kaptan Açıklaması

Esenköy Belediye Başkanı Özen Kaptan, "Sıcak su sayesinde beldemizin kaderi değişecektir" dedi.

16.04.2012 17:06

Esenköy Belediye Başkanı Özen Kaptan, "Sıcak su sayesinde beldemizin kaderi değişecektir" dedi.

Çınarcık ilçesi Esenköy beldesinin Belediye Başkanı Kaptan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce başlanan sıcak su tespit çalışmalarının iki haftaya kadar netleşeceğini söyledi. İstanbul Üniversitesi'nce (İÜ) sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kaptan, sıcak suyun bulunmasının ardından otellerle görüşmelere başlanacağını dile getirdi.

Birçok otel zincirinin Esenköy'de otel kurmak için beklediğini dile getiren Kaptan, şöyle konuştu:

"Sıcak suyu bulmamıza ramak kaldı. İÜ tarafından sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Bir ya da iki haftaya kadar nokta tespiti yapılacak. Sıcak suyu da bulduğumuzda turizm, yazlık olmaktan çıkıp kışlık turizme de dönecek. Isı ve debisi yüksek olan bir su rezervine ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Ardından hemen otellerle görüşmelere başlayacağız."

Kaptan, büyük firmalarla irtibatlarının bulunduğunu belirterek, "Suyun bulunmasının ardından arazilerin çoğunu yap-işlet-devret modeliyle vermeye başlayacağız. Beldemiz İstanbul'a bir saatlik deniz mesafesinde, Yalova'ya ise karadan 15 dakikalık mesafede. Sıcak su sayesinde beldemizin kaderi değişecektir" dedi.

- YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esenköy Belediye Başkanı Kaptan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement