"Evlilik Ümitler Pişmanlıklar ve Çözüm Önerileri" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

"Evlilik Ümitler Pişmanlıklar ve Çözüm Önerileri" Konulu Konferans

"Evlilik Ümitler Pişmanlıklar ve Çözüm Önerileri" Konulu Konferans

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi tarafından "Çarşamba Konferansları" kapsamında düzenlenen, "Evlilik."

25.03.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi tarafından "Çarşamba Konferansları" kapsamında düzenlenen, "Evlilik: Ümitler, Pişmanlıklar ve Çözüm Önerileri" konulu konferansa düzenlendi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Hamamcı sağlıklı bir evlilik gerçekleştirebilmek için evlenmeden önce bireylerin dikkat etmeleri gereken hususlara dikkat çekti. Prof. Dr. Hamamcı, gençlerin evlenmeden önce bir birey olarak önce kendilerini tanımalarını, ne istediklerini belirlemelerinin önemli olduğunu söyleyerek, sonrasında evlenmeyi düşündükleri insanı ve onun ailesini tanımalarının da çok önemli olduğunu ifade etti. Evlenmeyi düşünen adayların birbirini tanıma evresini çok uzun tutmalarının bazı sıkıntılara neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Hamamcı, kişilerin 'ben nasıl olsa bunu değiştiririm ya da tolere ederim' demek yerine kendilerini değiştirmenin yollarını aramaları gerektiğini söyledi. Evliliği istikrarlı, dengeli, sağlıklı yürütebilmek ve canlı tutabilmek için eşlerin dikkat etmeleri gereken hususları belirten Prof. Dr. Hamamcı, eşlerin evlenirken üstlendikleri karı - koca rolü ile çocuk sahibi olduktan sonra yüklendikleri ana-baba rolünü karıştırmamaları gerektiğini söyledi.

Evlilikte karı koca rolünün devam ettirilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Hamamcı, ayrıca evlilikte eşlerin taşıdığı kültürel unsurların önemine dikkat çekti. Hamamcı, sağlıklı ve sağlıklı olmayan iletişime medyadan ve kendi mesleki tecrübelerinden örnekler verdi.

Konferans sonunda konuşan Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, 'duygularımızla düşünelim ancak mantığımızla hareket edelim' temasının sağlıklı bir evlilik içinde çok önemli olduğunu belirterek,

Prof. Dr. Zeynep Hamamcı'ya günün anısına bir plaket takdim etti.

Konferansa Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile öğrencilerin yanı sıra çok sayıda Nizip halkı ve daire amirleri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Evlilik Ümitler Pişmanlıklar ve Çözüm Önerileri' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement