Fakülte Öğrencilerine 'Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma' Semineri - Son Dakika
Yerel

Fakülte Öğrencilerine 'Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma' Semineri

Fakülte Öğrencilerine \'Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma\' Semineri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 'Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma' semineri düzenlendi.
İslahiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere, İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi'nde görevli Sosyolog Mehmet...

10.12.2013 15:40

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 'Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma' semineri düzenlendi.

İslahiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere, İslahiye Sosyal Hizmet Merkezi'nde görevli Sosyolog Mehmet Mercan, Eğitimci Zeliha Erdem ve Psikolog Duygu Yücel katıldı.

Sınavlara hazırlanma, sınav kaygısıyla başa çıkma konusunda bilgi veren Sosyolog Mercan, konuşmasına kaygı tanımlaması yaparak başladı. Mercan, kaygıyı yeni bir durum karşısında, kişiliğin yapısında ve gelişmesinde önemli bir etken olan duygulanım ve coşku durumları ile birlikte ortaya çıkan ve onlara eşlik eden fizyolojik belirtilerin kişi tarafından algılanması olduğunu söyledi.

Sınav öncesi endişe ve yoğun duygulanım konusunda üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Mercan, "Çözüm olarak kişi kendini yeterince tanımalı ve hedeflerini o oranda belirlemelidir. Aksi takdirde seçilen hedefin gerçek üstü olması kişi de olumsuz dönüt sağlayacaktır ve başarısızlığa sevk edecektir. Başarıya ulaşmak için sistemli ve düzenli çalışmayı ihmal etmemelidir. Kaygı düzeyinin yüksek olduğu zamanlarda ise; düzenli olarak el, kol, bacak, göz ve kaş kaslarını meditasyon yöntemleriyle kendi kendini rahatlatmaya ve olumlu düşünmeye sevk etmeyi başarmalıdır. Dolayısıyla kişi kaygıyı ve stresi kontrol altında tutmayı başarmış olacaktır" diye konuştu.

Eğitimci Zeliha Erdem'in uygulamalı egzersiz hareketlerini gösterdiği programda İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş seminere katılan konuşmacılara teşekkür belgesi vererek, yaptıkları sunumdan dolayı teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fakülte Öğrencilerine 'Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement