Fethiye'de Parkomat İhalesi Güvenlik Nedeniyle İptal Oldu - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Parkomat İhalesi Güvenlik Nedeniyle İptal Oldu

Fethiye\'de Parkomat İhalesi Güvenlik Nedeniyle İptal Oldu

Fethiye'de 6 cadde ve 7 sokağı kapsayan parkomat ihalesi güvenlik gerekçesiyle ileri tarihe ertelendi.

13.03.2012 17:51

Fethiye'de 6 cadde ve 7 sokağı kapsayan parkomat ihalesi güvenlik gerekçesiyle ileri tarihe ertelendi. Fethiye Belediye Başkan Vekili Alaaddin Yıldırım, ihalenin 1 ay içerisinde yeniden yapılacağını açıkladı.

Fethiye'deki 6 cadde ve 7 sokağı kapsayan ve bin araç kapasiteli parkomat ihalesi Fethiye Belediyesi encümen salonunda yapıldı. Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Alaaddin Yıldırım başkanlığında gerçekleşen ihale için 4 şirket şartname satın alırken ihaleye 2 firma katıldı. Muhammen bedeli aylık KDV hariç 24 bin 500 TL, üç yıllık toplam bir Milyon 530 bin olarak belirlenen işi 2008 yılından bu yana Özyıldız Şirketi sürdürüyordu. Öte yandan ihaleye şehir dışından bir şirketle birlikte Fethiyespor'un da içinde bulunduğu bir oluşumun katıldığı öğrenildi.

İhale görüşmeleri devam ettiği sırada encümen salonu dışında taraflar arasında yaşanan arbede ortamın gerilmesine neden oldu. Bir grup Fethiyespor taraftarının ihalenin Fethiyespor'a verilmesi için belediye girişinde tezahürat atması nedeniyle encümen başkanı ihaleyi iptal etti. İptal kararı için yeterli güvenlik önleminin alınmaması sebep gösterildi.

Fethiye Belediye Başkan Vekili Alaaddin Yıldırım, parkomat işletmesi için yasal sürecin takip edileceğini açıklarken 1 ay içerisinde yeni bir ihale yapılacağını açıkladı. İhale ortamının yeterince güvenli olmadığını ifade eden Yıldırım, yaklaşık 6 aydır yapılamayan ihale ile ilgili ise, "Mevcut parkomatları işleten firma belediyemize ödemesini yapmaktadır. Bu konuda bir sıkıntı yok. En kısa zamanda yeniden ihaleye çıkılarak parkomatları yeni sahibinin almasını istiyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Parkomat İhalesi Güvenlik Nedeniyle İptal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement