Fındıkta Hasat Sonrası Yapılması Gerekenler - Son Dakika
Yerel

Fındıkta Hasat Sonrası Yapılması Gerekenler

Fındıkta Hasat Sonrası Yapılması Gerekenler

Ordu’nun Fatsa İlçesi Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, fındıkta hasat sonrası mutlaka budama yapılması gerektiğini söyledi.

03.10.2015 11:34

Ordu'nun Fatsa İlçesi Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, fındıkta hasat sonrası mutlaka budama yapılması gerektiğini söyledi.

Fındıkta hasat sonrası yapılması gereken işlemlerle ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Ethem Kibar, "Hasat sonrası mutlaka budama yapılmalıdır. Budama konusu ile ilgili Fatsa Ziraat Odası olarak sürekli üreticilere bilgiler veriyoruz. Genel olarak bakıldığı zaman bölgemize toprak tahlil oranı çok düşük. Gübre atarken bahçelere tam anlamıyla bu toprağın ihtiyacı var mı yok mu bunun tespiti için üreticilerimizden topraklarının tahlillerini yaptırmasını istiyorum. Toprak tahlili gerçekten çok önemli ve üreticilerimizden isteğim topraklarının analizini yaptırmalarıdır. Tahlil sonucuna göre gübreleme çalışmalarının daha verimli olacağını kendilerine belirtmek istiyorum. Bahçe bakımlarını hasat sonrası kesinlikle yapmaları gerekiyor" dedi.

Fatsa ilçesinde bulunan Endüstri Meslek Lisesi'nde bir tarım bölümünün açılmasını yetkililerden talep ettiklerini belirten başkan Kibar, "Yeni nesil gençlerin bir tarımcı, çiftçi olarak çekirdekten yetişen bireyler olmaları için bir tarım bölümü başvurusunda bulunduk. Milli Eğitim Müdürümüzde bu işin takipçisi oldu ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılında bir tarım bölümü Fatsa'da bu okulumuzda açılacak. Bunu bölge ziraat odaları olarak her ilçemizde açabilirsek kesinlikle çok faydalı olacaktır. Biz başlangıcını Fatsa'da yaptık diğer ilçelere de bu anlamda örnek olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fındıkta Hasat Sonrası Yapılması Gerekenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement