Gaün Organ Bağışında Rekora Koşuyor - Son Dakika
Yerel

Gaün Organ Bağışında Rekora Koşuyor

Gaün Organ Bağışında Rekora Koşuyor

Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Organ Nakilleri Topluluğu tarafından “03-09 Kasım Organ Bağış Haftası” kapsamında GAÜN Merkezi Yemekhane önünde organ bağışı kampanyası düzenlendi.

08.11.2016 14:02

Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Organ Nakilleri Topluluğu tarafından "03-09 Kasım Organ Bağış Haftası" kapsamında GAÜN Merkezi Yemekhane önünde organ bağışı kampanyası düzenlendi.

Etkinlikte, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen organ bağışında bulundu. Rektör Prof. Dr. Gür ve kampanyaya katılanlar, GAÜN Kampüsü çevresinde öğrenciler ile birlikte koşuya katılarak kampanyaya dikkat çekmek için balon uçurdu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, organ bağış kampanyasını başlattıklarını ve kısa sürede bin tane bağışçı hedefi olduğunu belirterek, "Farkındalık çok önemli. Dünya coğrafyasında savaşlar var olduğu müddetçe aslında organlara en önemlisi de vicdana çok ihtiyaç var" dedi.

Her insanın her zaman çeşitli kazalara maruz kalabileceğini, bu kazalar anında organlara ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Gür, "Bugün sizin, yarın bir başkasının öbür gün çocuğunuzun ihtiyacı olabilir. Dolayısıyla şu anda vereceğiniz organlar aslında sizin gelecekte yaptığınız yatırımlardır. O organlarınız mutlaka birilerine hayat bahşedecektir. Siz verirseniz birileri de size verecektir. O yüzden biz üniversitemiz olarak bir hedef koyduk" şeklinde konuştu.

Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten Organ Nakilleri Topluluğu Başkanı Deniz Saçlı, insanların organ bağışı konusunda pek duyarlı olmadıklarını söyledi. Bu tür etkinliklerle öncelikle organ bağışıyla ilgili insanları bilinçlendirdiklerini ifade eden Deniz, Organ Bağış Haftasında rekora doğru koşarak, dört günden bu yana toplam 203 adet bağış topladıklarını hedeflerinin ise bin olduğunu söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün Organ Bağışında Rekora Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement