Gaziantep'te Suç Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Gaziantep'te sahte evrakla yaklaşık 30 milyon lira tarım destekleme primi aldığı belirlenen suç örgütüne yönelik olarak Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

09.01.2012 11:00

Gaziantep'te sahte evrakla yaklaşık 30 milyon lira tarım destekleme primi aldığı belirlenen suç örgütüne yönelik olarak Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İslahiye Tarım Müdürlüğünden sahte evrakla tarım destekleme primi alarak devleti dolandırdığı iddia edilen suç örgütü olduğunu tespit etti.

İslahiye Cumhuriyet Başsavcısı'nın talimatları doğrultusunda örgütü bir yıl boyunca teknik ve fiziki takibe alan ekipler, liderliğini Halil K'nin (45), yardımcılığını Ebru Ç'nin yaptığı suç örgütünün üyelerinin yakalanması amacıyla Gaziantep, Adana, Yozgat, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Hatay ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Halil K. ve Ebru Ç. ile Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık

Müdürlüğünde görevli bir memur ile Hatay Ticaret Borsasından iki görevlinin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Evlerinde çok sayıda sahte evrak ve resmi belge ele geçirilen zanlıların 60 paravan şirket kurduğu, sahte evrak tanzim ederek yaklaşık 30 milyon lira tarım destekleme primi alarak devleti zarara uğrattığı tespit edildi.

Zanlılardan Ebru Ç'nin bir yıl önce Batman'da sahte evrakla tarım destekleme primi alan suç örgütüne yönelik operasyonda tutuklandığı, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirlendi.

Örgüt üyelerinin çoğunun çeşitli suçlardan sabıkaları bulunduğu bildirildi.

Yaklaşık bir yıl önce Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İslahiye merkezli düzenlenen operasyonda sahte evrakla tarım destekleme primi alarak devleti milyonlarca lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 67 kişi ile bugün yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların birbiriyle bağlantısı olduğu tespit edildi.

Zanlıların, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Suç Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement