Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Kırşehir'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2014 12:13

Kırşehir'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören, Kırşehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Kırşehir Belediyesi ile Muharip Gaziler Derneği'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, konuşan  Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kemal Parlak, bugün gazi olmanın şerefini ve gururunu tüm benlikleri ile yaşadıklarını söyledi.

Parlak, "Gaziler Günü, ülkemizin düşman işgalinden kurtarılması, milli birlik ve beraberliğimizin korunması adına canı pahasına savaşan bütün gazilerimiz için anlamlı bir gündür. Bir asır bile diyemeyeceğimiz kadar yakın bir dönemde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının bir kez daha zaferle taçlandığını görüyoruz. Büyük yıkımları beraberinde getiren I. Dünya Savaşı ve sonrasında yaşananlar milletimiz için de kötü günlerin başlangıcı niteliğindeydi. Türkler'e kalan tek toprak parçası olan Anadolu'yu bize çok gören batılı güçler, yurdumuzu bir bir işgal etmeye başlamışlardı. Fakat milletimiz nasıl Çanakkale'de, Kafkaslarda, Filistin ve Gazze'de, Irak'ta ve diğer tüm cephelerde kahramanca çarpıştıysa Kurtuluş Savaşı'nda da aynı dirayeti göstermiş ve düşmana hiçbir zaman fırsat vermemiştir" dedi.

Gururla taşıdıkları gazi unvanın Atatürk'den kalan en büyük miras olduğunu kaydeden Parlak, şunları kaydetti:

"Gaziler günü, düşmanı yurttan temizleyen İstiklal Savaşı gazilerinin, dünya barışı ve insanlık için savaşan Kore Gazileri'nin, soydaşlarımızı katliamdan kurtaran Kıbrıslı gazilerin, ülkemizin birlik ve bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker ve polis tüm malul gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür.Ülkemizi bu kadar değerli ve vazgeçilmez kılan elbetti ki aziz şehitlerimizin ve canı pahasına mücadele vererek gazilik şerefine ulaşan siz değerli kahramanlarımızın varlığıdır. 19 Eylül tarihini Gaziler Günü olarak kabul eden ve bizlere her konuda destek veren devletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement