Pazarlar'da Gazilere ve Şehit Yakınlarına Su İndirimi - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da Gazilere ve Şehit Yakınlarına Su İndirimi

Pazarlar\'da Gazilere ve Şehit Yakınlarına Su İndirimi

Kütahya Pazarlar'da şehit yakını ile gazilere su tarifesinde yüzde 50 indirim uygulaması başlatılacak.

17.12.2013 13:14  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, İstiklal Madalyası verilen ve vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanan şehit yakını ile gazilere su tarifesinde yüzde 50 indirim uygulaması başlatılacak.

Pazarlar Belediye Meclisi'nin Aralık olağan toplantısında, Bbelediye sınırları içerisinde oturan ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında kendilerine aylık bağlanan ve gazilik kartı bulunan tüm malul ve muharip gaziler adına ve vefatından sonra geride kalan eşleri adına tahakkuk ettirilecek su ücretinde yüzde 50 oranında 1 Ocak 2014 Mali yılından itibaren indirim uygulanmasına oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Bakanlar Kurulu'nun 1005 sayılı kararı uyarınca şehit yakını ve gazilere su tarifesi üzerinden yüzde 50 indirim yapılması için ilçedeki gazilerin Belediye Meclisine başvurduklarını belirtti. Başkan Torun, "İlgili kanun kapsamındaki şehit yakını ve gazilerimize, su ücretinde indirim uygulanmasına başlıyoruz. Bu indirimden yararlanmak şehit yakını veya gazilerin su sayaçlarının adlarına kayıtlı olması şartıyla SGK tanıtım kartı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgah belgesi ile belediyemize başvurmaları yeterli olacaktır" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da Gazilere ve Şehit Yakınlarına Su İndirimi - Son Dakika


Advertisement