Gebze'de Sünnet Şöleni - Son Dakika
Yerel

Gebze'de Sünnet Şöleni

Gebze\'de Sünnet Şöleni

600 çocuğun delikanlılığa ilk adımı attığı Gebze Belediyesi'nin sünnet şöleninde, çocuklar Nasrettin Hoca, palyaço ve hokkabazlık gösterileri ile keyifli saatler yaşadı.

21.06.2013 17:55

600 çocuğun delikanlılığa ilk adımı attığı Gebze Belediyesi'nin sünnet şöleninde, çocuklar Nasrettin Hoca, palyaço ve hokkabazlık gösterileri ile keyifli saatler yaşadı.

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel sünnet şöleni Kent Meydanı'nda düzenlenen gösterilerle başladı. Şölen Mehteran eşliğindeki kortej yürüyüşünün ardından Mehmet Akif Ersoy Camii'nde okunan sünnet mevlidi ile tamamlandı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in gün boyu çocuklar ve aileleriyle birlikte olduğu geleneksel sünnet şölenine AK Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, Gebze belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Ak Parti il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ve davetliler katıldı. Başkan Köşker, Kent Meydanı'ndan başlayan ve Bağdat Caddesi üzerinden Mehmet Akif Ersoy Camii'ne kadar devam eden yürüyüş boyunca balkonlardan yürüyüş kortejini alkışlayan vatandaşları selamladı.

Kent Meydanı Çamlık Parkı'nda başlayan ve Nasrettin Hoca, palyaço ve hokkabazlık gösterilerinin sahnelendiği şölen sünnet çocukları ve ailelerine oldukça keyifli dakikalar yaşattı. Çocuklar ve aileleriyle tek tek ilgilenerek mutluluklarına ortak olan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, gösteriler sonrası kısa bir selamlama konuşması yaptı. Sünnet şölenlerinin uzun yıllardır yaşatılan güzel bir gelenek olduğunu vurgulayan Başkan Köşker, "Bugün 600 çocuğumuzun ilk mürüvvetini, ilk heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımız bizim en kıymetli varlıklarımız. Hepsi saklı birer hazine gibi. Aman onları ihmal etmeyelim. Onlara gözümüz gibi bakalım. Onları güzel ahlakla, bilgiyle donatalım. Yarınlara en güzel şekilde hazırlayalım. Komşumuzun, akrabamızın, arkadaşlarımızın çocuklarını da kendi evlatlarımız gibi görelim. Hepsine ilgi ve şefkat gösterelim. Sevgimizi esirgemeyelim" dedi.

Mehteran bölüğü eşliğinde Mehmet Akif Ersoy Camii'ne kadar yürüyen protokol ve sünnet çocukları ile aileleri imam hatipler arası Kur'an-ı Kerim okuma yarışması Türkiye birincisi Edip Ali Akan ve Gebzeli hafızlar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif'i dinledi. Başkan Köşker, AK Parti Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek'le birlikte bahçedeki sünnet çocukları ve aileleriyle yakından ilgilenerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Mevlid-i Şerif'in ardından davetlilere etli pilav ayran ikram edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gebze'de Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • aysel: ayın kaçında sünnet olacak çocuklar 0 0 Yanıtla
  • aysel: ayın kaçında sünnet olacak çocuklar 0 0 Yanıtla

Advertisement