Genel Müdür Güney Şanlıurfa'da - Son Dakika
Yerel

Genel Müdür Güney Şanlıurfa'da

Genel Müdür Güney Şanlıurfa\'da

TAPU ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Şanlıurfa 21'nci Tapu ve Kadastro Bölge ve İl Müdürlüklerinde incelemelerde bulundu.

11.12.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak için Şanlıurfa 21'nci Tapu ve Kadastro Bölge ve İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Güney'i Şanlıurfa TKGM Bölge Müdürü Cengiz Yıldırım, Tapu İl Müdürü İbrahim Ersoy, ve Kadastro İl Müdürü Seyfettin Gencer karşıladı. Kurum hakkında yetkililerden bilgi alan Davut Güney, dünyada tapuda birinci sırada yer aldıklarını ifade ederek kadastro müdürlüklerinin özelleştirilmesine değindi. Tapuda özelleştirmenin gündemlerinde olmadığını ifade eden Güney, özelleştirilmenin ileride olabileceğinin altını çizdi. Şanlıurfa Tapu Müdürlüğünün işlem sayısı bakımından Türkiye'de 5'inci sırada yer aldığını ifade eden Güney şunları söyledi: "Türkiye'de tapu çalışmaları dünyada en hızlı ve en sağlıklı şekilde yapılan ülke olarak biziz, birinci sıradayız. Vatandaş beklemeden işini en hızlı bir biçimde nasıl yapabiliriz. Biz vatandaşın memnuniyetini istiyoruz. Tapuların özelleştirilmesi diye bir konu gündemimiz de yoktur" dedi.

GÖÇERLERİN SORUNLARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Ceylanpınar İlçesinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazilerinde barınan göçerlerin tapu sorununa da değinen Güney, göçerlerin sorunlarını yakından takip ettiklerini söyledi. Güney, "Biz zaten yasal mevzuat yönüyle bir sıkıntı olmadıktan sonra biz her zaman çözümden yanayız. Vatandaşın sorununu çözmek için varız. Devletin tüm kurumları da bunun için var. Bütün kurumlarımız çözüm endeksli çalışıyor. Oradaki sorunu çok kısa bir sürede yasal bir mevzuat yoksa çözülecek, sorun varsa da zaten yasayla çözüm yoluna yine gidilecek. Çözümsüz bir şey yok. Her şeyin çözümü var. Biz de çözümün bir parçasıyız" diye konuştu. Tapu Müdürlüğünde temaslarını tamamlayan Güney, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Balıklıgöl'ü gezip hatıra fotoğrafı çekti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Genel Müdür Güney Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement