Girdi Maliyetlerinin Yükselmesi Ekmeğin Fiyatını Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Girdi Maliyetlerinin Yükselmesi Ekmeğin Fiyatını Etkiledi

Girdi Maliyetlerinin Yükselmesi Ekmeğin Fiyatını Etkiledi

KTSO Başkanı Çetintaş: "Son 2 yılda hammadede meydana gelen yüzde 30 artış nedeniyle ekmeğin fiyatına yüzde 21 zam yaptık"

16.04.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, son 2 yılda hammadede meydana gelen yüzde 30 artış nedeniyle ekmeğin fiyatına yüzde 21 zam yaptıklarını söyledi.

Çetintaş,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, artış dolayısıyla 250 gram emeğin fiyatının 0,75 kuruştan, 0,90 kuruşa yükseldiğini belirtti.

Hammade fiyatlarının artmasının unlu mamul üretimi yapan işletmelerin kar marjını düşürdüğünü belirten Çetintaş, şöyle konuştu:

"İşletmelerin zam müracaatını değerlendirdik. Meclisimiz kabul etti. Zam talebi meslek komitemiz ve meclisimizce yapılan araştırma ve incelemelerin ardından uygun görüldü. Son 2 yılda hammade meydana gelen yüzde 30 artış nedeniyle ekmeğin fiyatına yüzde 21 zam yaptık."

Çetintaş, buğdaydaki rekolte düşüşünün önümüzdeki yıl buğday fiyatlarını etkileyebileceğini vurguladı. Bu durumda, şu anda yaptıkları zammın da yeterli olmayabileceğini ifade eden Çetintaş, şunları kaydetti:

"Bizim yaptığımız zam bugünkü maliyet fiyatlarına göre hazırlandı. Rekolte düşüklüğünden olacak fiyat artışları tekrar maliyetleri etkileyebilir ve ekmeğe yeni bir zam gelebilir. Yeni tarife, Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Belediyesinin de uygun görmesiyle uygulanmaya başlandı."

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker de ekmek fiyatlarının 0,90 kuruşa yükselmesiyle fırıncıların kar marjının normale döndüğünü kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Girdi Maliyetlerinin Yükselmesi Ekmeğin Fiyatını Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement