Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) işbirliğinde atık pil konulu konferans düzenlendi.
Giresun Çotanak İlkokulu salonunda gerçekleştirilen konferansta öğretmen ve belediyelerin yetkililerine "atık pillerin toplanması, ayrıştırılması ve geri dönüşü" konularında TAP Derneği Eğitim Uzmanı Yüksek Kimya Mühendisi Savaş Arna tarafından bilgi verildi.
Arna, toplantıda yaptığı konuşmada enerjisi biten pillerin çevreye veya çöpe atılmaması gerektiğine dikkati çekti.
Atık pillerin içindeki çeşitli kimyasal maddelerin çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratabileceğini belirten Arna, "Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için piller naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirilerek, süpermarketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atılmalı veya pilimizi satın aldığımız satış noktasına geri götürülmeliyiz" dedi. - Giresun
Son Dakika › Yerel › Giresun'da Atık Pil Toplamanın Önemi Anlatıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.