Giresun'da Cenaze Yıkama ve Hazırlama Kursu Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Cenaze Yıkama ve Hazırlama Kursu Düzenlendi

Giresun\'da Cenaze Yıkama ve Hazırlama Kursu Düzenlendi

Giresun'un Espiye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi ve Müftülük tarafından kadınlara yönelik cenaze yıkama ve kefenleme kursu düzenledi.

25.10.2013 10:47  Güncelleme: 10:50

Giresun'un Espiye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi ve Müftülük tarafından kadınlara yönelik cenaze yıkama ve kefenleme kursu düzenledi.

Espiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği cenaze yıkama elemanı yetiştirme kursunda kadınlara eğitim verildi. Merkez camide açılan bayan cenaze yıkama kursunda dersler, merkez Cami İmam Hatibi Gecağa Küçük tarafından verildi. 2 hafta süren kursa 15 bayan kursiyer katıldı.

Derslerde ölüm gerçeği, ölmek üzere olana yapılması gereken görevler, şehit ve şehit cenazesi, dinimizde temizlik, abdest ve gusül, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin, taziye konuları anlatıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Türkyılmaz, Espiye'de önemli bir kursun açıldığını ifade ederek, "Özellikle kadın cenazeleri yıkayıp kefenleyecek kişi bulmakta zorluk çekilmekteydi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Müftülük işbirliği ile bayanlara yönelik olarak açtığımız kursa 15 kişi başvurdu. Talep olursa ikinci bir kurs açabiliriz " dedi.

Kursa katılan bayanlardan Havva Korkmaz ise, sevdiklerini kendi elleriyle uğurlamak istediği için gassal kursuna yazıldığını belirterek, "Annemi, babamı diğer yakınlarımı bir bebek gibi abdestini aldırdıktan sonra kefenleyip, son yolculuğuna uğurlamak istediğim için bu kursa geldim. Cenaze yıkamanın düşündükleri kadar zor olmadığını, kursta aldıkları bilgilerden sonra rahatlıkla cenaze yıkayıp kefenleyebileceklerini ancak bu iş cesaret gerektiriyor" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Cenaze Yıkama ve Hazırlama Kursu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement