Giresun'da Öğrenme Şenliği Mehter Yürüyüşü ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Öğrenme Şenliği Mehter Yürüyüşü ile Kutlandı

Giresun\'da Öğrenme Şenliği Mehter Yürüyüşü ile Kutlandı

Giresun’da ilk defa bu sene yapılan “Öğrenme Şenliği” mehteran yürüyüşü ile başladı.

20.10.2015 16:37

Giresun'da ilk defa bu sene yapılan "Öğrenme Şenliği" mehteran yürüyüşü ile başladı.

Giresun merkez Gazi Caddesi'nden Atatürk Meydanı'na mehter eşliğinde başlayan yürüyüşe Giresun'un birçok okulundan katılım oldu. "Birlikte Öğrenelim" sloganıyla yapılan şenlik yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı'nda kurulan stantların açılışı yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt yaptı. Akkurt" Öğrenme doğumdan ölüme kadar devam eden hayatın her alanında olan bir süreçtir. Bugün burada öğrenmeyi şenliğe dönüştürerek öğrenmeyi eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz. Şenlik kapsamında 53 farklı öğrenme ortamında 3 gün boyunca 126 farklı alanda 159 öğrenme faaliyeti şeklinde gerçekleştirilecek. Program çerçevesinde ayrıca resim sergisi, seminerler, çocuk gölge oyunu, film gösterimi gibi etkinlikler de yer alacak. Şenliğimize kamu ve özel sektörden 52 farklı kurum ve kuruluş katkı sağladı" dedi.

Akkurt'un ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretimler Genel Müdürü Ercan Türk de yaptığı konuşmada, "Hayat boyu öğrenmeyi desteklemek ve geliştirmek için 2013 yılında birkaç pilot ilde başlatılan öğrenme şenliğimiz bugün bu pilot illere Giresun'da dahil edilerek devam ediyor. Bu uygulama önümüzdeki yıllarda 81 ile yayılarak uygulanacak. Yapılacak bu çalışmanın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini faydalı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından şenlikteki stantların açılışı Vali Hasan Karahan tarafından yapıldı. Standları gezen Vali Karahan, stant görevlilerinden bilgi aldı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Öğrenme Şenliği Mehter Yürüyüşü ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement