Görele'de "Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun" Kampanyası Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Görele'de "Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun" Kampanyası Devam Ediyor

Görele\'de "Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun" Kampanyası Devam Ediyor

Giresun'un Görele ilçesinde İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, köy muhtarları ile toplantı yaptı.

28.03.2013 14:56

Giresun'un Görele ilçesinde İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, köy muhtarları ile toplantı yaptı. Görele Muhtarlar Derneğinde toplanan köy muhtarları Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan "Senin de Köyünde bir Metre Yolun Olsun" kampanyasının devam ettiğini söyledi.

"Seninde Köyünde bir Metre Yolun Olsun" kampanyası ile ilgili konuşan Kaymakam Kılıçarslan, Şu anda bize gelen ödeneklerle Görele'deki yol sorunun çözümlenmesi çok uzun zaman alacaktır. Bu uzun süreyi kısaltmanın tek yolu, buradaki köylülerden ziyade o köy dışında oturan veya gurbette yaşayanların katkılarını almak. Bu noktada burada yaşayan köylü vatandaş ister verir ister vermez. Kesinlikle bir zorlama yoktur. Bu iş gönüllülük esastır. Bu gönüllük esası doğrultusunda yardım toplanacak" dedi.

Toplantıya katılmayan muhtarlarla ilgili toplantıya mazeretsiz katılmayan muhtarların yazılı savunmasının alınmasını dile getiren Kaymakam Kılıçarslan, "Belediye başkanlarından farklı olarak Kaymakam'ın muhtarı görevden alma yetkisine sahiptir. Bazı muhtarlar toplantıya katılmamayı alışkanlık haline getirmiş biz bu toplantıyı laf olsun diye yapmıyoruz. Bazı muhtarlar ne için seçildiğini bile bilmiyor" diye konuştu.

İlçede 48 köy bulunduğunu ve bu köylerin aynı anda hizmet alması mümkün olmadığını, köy muhtarlarıyla birlikte acil olan köylerden başlayarak çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Kaymakam Kılıçarslan, "Devlet senin yolunu da suyunu da mutlaka yapacak ama 20 sene sonramı yoksa 50 sene sonramı sıra gelecek ama sırası geldimi mutlaka devlet yapar. Sloganımızın adı neydi 'Seninde Köyünde bir Metre Yolun Olsun' genelgesi kapsamında en az 30 bin lira vermesi durumunda bir o kadar da il özel idaresinden katkı sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görele'de 'Senin de Köyünde Bir Metre Yolun Olsun' Kampanyası Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement