Görele'ye Kemençe ve Kültür Parkı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Görele'ye Kemençe ve Kültür Parkı Yapılacak

Görele\'ye Kemençe ve Kültür Parkı Yapılacak

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, ilçeye kazandırmayı hedefledikleri 'Kemence ve Kültür Parkı' projesinin onaylandığını söyledi.

24.08.2013 11:07  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Görele İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, ilçeye kazandırmayı hedefledikleri 'Kemence ve Kültür Parkı' projesinin DOKA tarafından onaylandığını söyledi.

Melikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Görele Kemençe ve Kültür Parkı Projesi'nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'nın 2013 yılı " Kültür ve Turizme Yönelik Altyapı Mali Destek Programı " kapsamında hibe kredi desteği ile yapılacağını belirtti. Melikoğlu, "İlçemize kazandırmayı planladığımız Kemençe ve Kültür Parkı Projesi takibi için Belediyemizce özel bir komisyon kuruldu. Bu komisyonun sekiz ayı aşan süredir yürüttüğü titiz çalışması ve temasları sonucu 'Kemençe ve Kültür Parkı' projesinin DOKA tarafından onaylanmasıyla hayata geçirilmesi için, büyük bir adım atılmış oldu. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Hibe Kredisi ve Belediyemizin eş finansmanı ile yapılacak olan, Kemence ve Kültür Parkımızın içerisinde Kemence Müzesi, Kemence Atölyesi, Kemence Dinleti Evi, Sanat ve Sanatçı Evi, 40 Metre yüksekliğinde Kemence Heykeli olacaktır. Parkta ayrıca Görele'nin yetiştirdiği devlet adamlarının ve sanatçıların birer büstü de yer alacaktır" dedi.

Proje Koordinatörü Haluk Cebeci ise, "Kemençenin Görele adına tescillenme çalışmalarının devam ettiği şu günlerde 'Kemençe ve Kültür Parkı' ile birlikte ilçeyi kemençenin merkezi yapacağız. Proje, ilçemiz için planladığımız Kemençe ve kültür turizmi olma yolunda atılan dev bir adımdır. Ben başta Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Başkan Yardımcısı Yunus Gülşen olmak üzere emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görele'ye Kemençe ve Kültür Parkı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement